Nu kommer havneudvidelsen i Espergærde


Af Kirsten Moth

Første fase af udvidelsen færdig i foråret.

ESPERGÆRDE: Arbejdet med udvidelsen af Espergærde Havn er nu påbegyndt. Udvidelsen kommer ikke til at betyde flere havnepladser til bådene, men mere plads på selve havne- og molearealerne.

A.P. Møller Fonden har doneret 100.000 kroner og havnen selv har investeret 300.000 kroner i byggeprojektet.

– I næste fase vil vi også gerne bygge en badebro og et slæbested, men det har vi ikke råd til i denne omgang. Vi skal ud at søge fonde og det er svært at finde nogle, der vil støtte.

– Med udvidelsen får vi nu mulighed for at gøre havnen mere handicapvenlig, lige som kajakker og joller og flere andre brugere får bedre mulighed for at benytte faciliteteterne. Alt i alt får flere glæde af havnen i fremtiden og det betyder også, at vi har større mulighed for at søge fondsmidler, fortæller havnefoged Søren Larsen.

Populær havn

Det er en populær havn, han er foged for. Der er 75 havnepladser og der er konstant 75 på venteliste. Hovedparten af dem, der har skrevet sig op på ventelisten, må have tålmodighed i mellem 25 og 30 år, før de er heldige og får en plads.

– Der er kun en eller to om året, der rykker ud af havnen, så der går lang tid. Sidste år var der én, der fik en plads. Han havde stået på venteliste i 23 år, fortæller Søren Larsen.

Det igangværende arbejde ventes afsluttet i foråret og den nye havnedel står dermed klar til den kommende sæson.

Artiklen sidst ændret: 13. februar 2019 11:51

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018