Brand raserede lejlighed i Sct. Annagade


Af Niels Berg

Sct. Annagade blev afspærret mens brandvæsenet arbejdede med at slukke branden i 1. salslejligheden. (Foto: Lars Johannessen)

Otte mennesker måtte evakueres, da der udbrød brand i en lejlighed i Sct. Annagade torsdag morgen. Årsagen var formentlig rygning i sengen.

HELSINGØR: Beboerne i et boligblok ved værtshuset Københavneren i Sct. Annagade 17 opdagede selv, at der var brand i en af lejlighederne tidligt torsdag morgen.

De kunne lugte røg fra boligen og sørgede selv for at komme ud af deres egne lejligheder og få beboeren i den brændende lejlighed varslet.

Han havde formentlig ligget og røget da en glød fik fat og antændte sengen, vurderer brandvæsenet. Men hverken han eller ejendommens øvrige beboere kom noget alvorligt til ved branden.

Helsingør Kommunes Beredskab fik alarmen klokken 6.22 og rykkede ud men vogne og mandskab fra Helsingør Brandstation og stationen i Espergærde.

Ingen tilskadekomne

Sct. Annagade var afspærret i cirka en time mens brandslukkerne arbejdede i mandens lejlighed. Den blev svært medtaget af vand-, sod- og røgskader og lejeren skal genhuses, mens hans hjem bliver gjort egnet til beboelse igen.

Ingen af de omkringliggende lejligheder tog nævneværdig skade af branden. Beboeren i den brandhærgede bolig blev tilset af læger på stedet, men afstod fra at blive kørt til observation for røgforgiftning eller andre skader.

Gratis røgalarmer til alle

Da branden var under kontrol samlede brandvæsenets indsatsleder, beredskabsinspektør Kristian Schiang-Franck, de otte beboere i værtshuset Københavnerens lokaler, hvor de alle fik udleveret en gratis røgalarm.

Samtidig instruerede han dem i, hvordan alarmerne monteres og betjenes. Der var nemlig ikke røgalarmer i nogen af lejlighederne, og det var kun fordi enkelte af beboerne allerede var på benene, branden i 1. sals-lejligheden blev opdaget i så god tid, at ingen kom til skade.

Var den opstået om natten mens alle sov kunne branden have været livsfarlig og langt mere ødelæggende, lyder det fra brandberedskabet.

Artiklen sidst ændret: 14. februar 2019 13:20

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Hvad synes du om mediernes dækning af coronavirus?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018