Debat: Fake news – i jagten på magten


Af Jesper Munch Nielsen

Kildekritik

DEBAT: Forsvarets Efterretningstjeneste har advaret om, at der er en mulig russisk trussel i forhold til spredning af fake news i en kommende folketingsvalgkamp. Men i mit eget nærmiljø – i Helsingør og i Folketinget – har jeg set, at denne propaganda allerede eksisterer – og det er ikke russerne, der står bag.

Falske nyheder er de danske ord for ”fake news”. Det er propaganda, der f.eks. har til hensigt at tilsværte andres omdømme. Vi lærte det at kende i 2016, hvor Clinton og Trump duellerede om præsidentembedet i USA. Det var ikke et kønt syn.

Artiklen sidst ændret: 14. februar 2019 15:09

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Hvad synes du om mediernes dækning af coronavirus?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018