Politiet har slået til mod kyniske svindlere. (Foto: Lars Johannessen)

Af Niels Berg

Falske politifolk snød ældre for næsten to millioner kroner

AH modegarn 39169 1723845 side 40.000 win win 1. maj 18-1. maj 19. 4. variant feb 19

Fem mænd udgav sig for at være fra bagmandspolitiet. Politiet vil ikke afvise at de kan stå bag endnu flere sager af lignende karakter.

NORDSJÆLLAND: Fem mænd er blevet anholdt for at begå bedrageri mod to kvinder på henholdsvis 78 og 95 år ved at udgive sig for at være fra bagmandspolitiet og på den måde franarre dem værdier for et samlet beløb på nær ved to millioner kroner.

Nordsjællands Politi har over en periode efterforsket en sag, hvor en 78-årig kvinde i løbet af 14 dage blev truet og franarret værdier for ca. 1,3 millioner kroner af personer, som påstod at komme fra bagmandspolitiet. I forbindelse med efterforskningen af forholdet vedrørende den 78-årige kvinde blev Nordsjællands Politi opmærksom på, at en 95-årig kvinde netop på tilsvarende måde var ved at få franarret værdier for 450.000 kroner.

Efterforskningen afslørede i første omgang deltagelse i bedrageriet fra tre personer i alderen 16-18 år, og ved en hurtig indsats blev de tre personer anholdt onsdag den 6. februar i området omkring den 95-årige kvindes bopæl. Med denne indsats forhindrede politiet, at værdierne kom i gerningsmændenes varetægt.

Endnu to mænd anholdt

Efterfølgende afslørede den fortsatte efterforskning, at endnu to mænd på 18 og 21 år havde taget del i bedrageriet mod de ældre kvinder, og at de formentlig begge havde en betydelig rolle deri. Nordsjællands Politi fandt derefter frem til de to mænds opholdssteder, og de blev anholdt henholdsvis mandag den 11. februar og onsdag den 13. februar.

– Af hensyn til de ældre kvinders sikkerhed kan jeg ikke komme ind på de nærmere omstændigheder i sagen, men jeg kan dog sige, at jeg er meget tilfreds med, at det lykkedes os at forhindre, at en ældre kvinde mistede sine værdier,udtaler sektionsleder i afdelingen for økonomisk kriminalitet, politikommissær Michael Gaml.

Voldsomt pres

De fem mænd blev dagen efter deres respektive anholdelser alle fremstillet i grundlovsforhør bag lukkede døre.

De tre første anholdte blev idømt 14 dages varetægtsfængsling, den 18-årige blev idømt ni dage, og den 21-årige blev idømt fire uger. Der er nedlagt navneforbud i sagerne.

– Generelt er det uacceptabelt at berige sig selv ved at snyde andre, men vi ser meget alvorligt på denne type sager, da det omhandler ældre og sårbare personer.

– I den aktuelle sag ved vi, at de ældre i flere dage har gået alene med et pres om igen og igen at skulle skaffe værdier til gerningsmændene uden at turde involvere deres pårørende, og det er uacceptabelt, slutter Michael Gaml.

Nordsjællands Politi opfordrer til, at man som pårørende til ældre mennesker er opmærksom på, hvad der rører sig omkring dem og særligt deres økonomiske forhold for at sikre, at de ikke udsættes for bedrageri.

red.

Artiklen sidst ændret: 18. februar 2019 12:25

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Hornbæk Dyreklinik, Kunde nr. 397804, Ordre nr. 1724863, 30.000 visninger

Job i Nordsjælland

Jobo bilcenter, 374274, 1724821, 20000 visninger logo/side
Louise Klinikken, Ordre 1725086, kunde 397931, 25.000 visninger logo/side
Nsnet.dk – læs online
Rexbriller, Kunde nr. 285695, Ordre nr. 1725517, 30.000 visninger logo
Lynhjem  Kunde nr. 34254  Ordre nr. 1725515  Antal visninger: 30.000 Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu