Skal vi have havpark Øresund?


Af Kirsten Moth

Vi bruger Øresund til at fiske i, bade i, sejle og lege i. Det vil vi gerne blive ved med. Så hvordan passer vi bedst på den blå arv. Det spørgsmål stiller et borgermøde skarpt på onsdag aften i Toldkammeret. (Foto: Lars Johannessen)

Debatmøde om Øresunds fremtid i Toldkammeret.

HELSINGØR: Øresund som havpark? Skal vi have en sådan?

Det er det spørgsmål, som skal debatteres, når der onsdag aften inviteres til møde i Toldkammeret i Helsingør.

– Vi skal passe godt på miljøet og klimaet.

– Alle ansvarlige danskere har en forpligtelse til at efterlade Danmark til vores børn og børnebørn i en bedre stand end vi overtog det, hedder det i et oplæg til mødet, der er arrangeret af de konservative i Helsingør.

– Vi skal anvende og udnytte vores innovative og kreative tilgang til at skabe nye og bæredygtige løsninger. National Park Kongernes Nordsjælland er efter årelang diskussion blevet søsat, og fremadrettet får vi dermed sikret et enestående sammenhængende naturområde i Nordsjælland til gavn og glæde for kommende generationer, lyder det konservative ynspunkt.

Indenfor synsvidde for mange, der bor i Helsingør-området, ligger Øresund, som vi bader, fisker og sejler i og som giver en masse oplevelser.

Nu vil debatmødet med blandt andet sit panel og forhåpbentlig med en god debat blandt de fremmødte prøve at stille skarpt på, om en Havpark Øresund, i lighed med Nationalpark Kongernes Nordsjælland, vil være svaret på, om vi til kommende generationer vil efterlade os et bæredygtigt Øresund og bedre end det vi overtog?

Indledningen til debatten står et panel for. I panelet sidder Jens Peder Jeppesen, chef før Øresundsakvariet, Søren Jacobsen, fisker og formand for Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri, Henrik Møller, 1. viceborgmester og lokal folketingskandidat for Socialdemokraterne samt Birgitte Bergman, lokal folketingskandidat for De Konservative. Borgmester Benedikte Kiær er ordstyrer.

Mødet onsdag den 20. februar i Toldkammeret begynder klokken 19.30. Alle er velkomne.

moth

Artiklen sidst ændret: 19. februar 2019 12:48

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018