Færre “Til salg”-skilte sender huspriserne op


Af Helsingør Dagblad

Ejerlejlighederne i København bliver billigere, mens huspriserne i Nordsjælland vil stige, forudser ny prognose.

HELSINGØR: Der er udsigt til lidt flere penge på lommen til dem, der i år sælger huse i Nordsjælland. Omvendt bliver indehavere af ejerlejligheder i København mindre forgyldt, når de sætter boligen til salg. Det forudser en regional boligprisanalyse fra Nykredit.

I en årrække er netop københavnske ejerlejligheder steget kraftigt i pris. Så meget, at en ejerlejlighed, der i 2012 kunne købes for to millioner kroner, i dag koster 3,6 millioner i gennemsnitspriser.

Men nu ser prisfesten ud til at være slut. Nykredit vurderer, at priserne på ejerlejligheder i 2019 og 2020 vil falde lidt.

Faldet skyldes dels, at priserne har nået en smertegrænse, men det spiller ifølge Nykredit også en rolle, at kreditreglerne er blevet strammet, og at forældrekøb er blevet mindre fordelagtige.

Det betyder alt sammen, at der er flere ejerlejligheder til salg, men færre købere. Nykredit vurderer, at det i 2019 vil betyde, at gennemsnitspriserne falder med 1,9 procent.

– Ejerlejlighederne har trådt på bremsen. Det er ganske naturligt og en helt sund udvikling, at markedet efter sådan en sprint puster ud og sætter sig, siger bolig- og formueøkonom Mira Lie Nielsen.

Lige omvendt ser det ud for parcel- og rækkehuse i Nordsjælland. Her vurderer Nykredit, at der handles to procent færre huse end året før, og at det vil sende priserne op med 2,5 procent i gennemsnit.

Også sommerhusene får en lille prisstigning. Den bliver dog ikke så stor, fordi der stadig er rigtig mange sommerhuse til salg. Nykredit forventer en gennemsnitlig prisstigning på 3,2 procent i år.

Nykredits boligøkonom vurderer at prisudviklingen kan få betydning for, hvor i kommunen man vælger at købe hus.

– Ser man på prisudviklingen i Helsingør, så går det fortsat fint, men efter år med ret kraftig prisfremgang er farten sat lidt ned i 2018. Det kan skyldes at priserne nu er kommet højt op for området og nu bevæger sig mere fladt. Det kan medføre, at bolighandlerne flytter mod områder i kommunen hvor prispresset er mindre og udbuddet større, siger Mira Lie Nielsen.

Artiklen sidst ændret: 19. februar 2019 19:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018