Unik historisk ejendom sat til salg


Af Kirsten Moth

Tøjfirmaet Noa Noa sætter sit eget domicil, Nyrupgaard i Nyrup, til salg for 40 millioner kroner – og vil selv blive boende.

ERHVERV: 40 millioner kroner er prisen for den unikke, historiske ejendom Nyrupgaard i Nyrup, tæt på Helsingør, der nu er sat til salg.

Ejendommen sælges med en 10-årig domicil-lejekontrakt med den nuværende ejer og “beboer”, tøjfirmaet Noa Noa. Firmaet ønsker nemlig at blive boende efter firmaet sidste år blev overtaget af en kapitalfond, der i dag står som den formelle ejer af firmaet.

Sale-and-lease-back

– Der er skudt en del penge ind i selskabet og driftsresultaterne er nu meget positive. Ejeren udbyder således ejendommen i en sale-and-lease-back-model, fortæller Lisbeth Spindler, Danbolig Erhverv.

Omgivet af slotte, klostre, et par Unesco verdensarvssteder og landets største bestand af vilde dådyr er Nyrupgaard fra 1600-tallet netop sat til salg hos danbolig Erhverv Johnny Hallas.

Her får man 6.000 kvadratmeter bygninger lige midt i nationalparken Kongernes Nordsjælland med både kontorer, showroom og lager.

Ejendommen indeholder 6.063 m2 fordelt på hovedbygning, showroom, fire lagerbygninger, kantine og administration.

– Det er ikke hver dag, man får mulighed for at tilbyde noget med så meget historie. Det er en del af den lokale kultur og sjæl og har lagt rammer til personer og virksomheder, der har defineret området heroppe, fortæller partner Johnny Hallas hos danbolig Erhverv i Hillerød.

Lang historie

Nyrupgaard har gennem historien haft en lang række prominente ejere. I 1700-tallet boede skovrideren i Kronborg Amt, Christian Nielsen, her. Han afløste Jacob Zøllner, der var mest kendt fra svenskekrigene, hvor han sammen med amtsforvalter Hans Rostgaard, arkitekt Hans Van Steenwinckel og præsten Henrik Gerner dannede en modstandsgruppe mod den svenske besættelsesmagt.

Senere flyttede flere virksomheder indenfor design og beklædning ind. Fra 1941 til 1952 var det slipsefabrikanten Søren Skifter, og de sidste 20 år har både Menu A/S og Carli Gry boet i ejendommen.

I 2001 overtog tøjfirmaet Noa Noa Nyrupgaard, hvor de har hovedsæde.

Område i vækst

Ud over den historiske status er området i udvikling. Erhvervsministeriet har netop udpeget Kvistgård som et af kun tre områder i Hovedstaden, hvor der ønskes vækst og udvikling med større erhvervsbyggerier.

Ejendommen sælges med en 10-årig uopsigelig domicillejekontrakt med nuværende ejer og beboer, tøjfirmaet Noa Noa, der ønsker at blive boende som lejere.

Artiklen sidst ændret: 19. marts 2019 11:14

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018