Mærkedag for den musikalske ombudsmand


Af Helsingør Dagblad

Hans Gammeltoft-Hansen, Espergærde, kunne torsdag fejre sin 75 års fødselsdag. (Foto: Torkil Adsersen/Ritzau Scanpix)

Hans Gammeltoft-Hansen, Espergærde, fylder i dag 75 år.

ESPERGÆRDE: Han er i al stilfærdighed bestyrelsesmedlem i Espergærde Sejlklub og er vist også stadig ganske habil med en fløjte.

Det er dog først og fremmest som tidligere ombudsmand, at de fleste i dag husker Hans Gammeltoft-Hansen, der torsdag fylder 75 år.

Han bestred i 25 år hvervet som Folketingets Ombudsmand efter tidligere at have været formand for Dansk Flygtningehjælp.

Som ombudsmand spillede Hans Gammeltoft-Hansen en nøglerolle i den såkaldte Tamilsag, der handlede om håndteringen af nogle tamilske flygtninges ansøgninger om familiesammenføringer.

Sagen førte blandt andet til en betinget dom til den daværende justitsminister Erik Ninn-Hansen og den berømte “gulvtæppetale” af Poul Schlüter.

Hans Gammeltoft-Hansen, der er uddannet som cand.jur. fra Københavns Universitet, bruger stadig sin faglige viden i mange sammenhænge, for eksempel ved at arbejde i lovforberedende, udvalg og kommissioner. Han skriver også stadig faglige artikler og holder foredrag i såvel ind- som udland.

Hans Gammeltoft-Hansen har også en musikalsk side, der begyndte med en karriere i Købehavns Drengekor. Senere blev det tværfløjten han kastede sig over. Talentet var så stort, at han kom med i Københavns Kammerensemble som den eneste amatør. Han har tidligere været formand for Statens Musikråd.

clk

Artiklen sidst ændret: 21. februar 2019 16:15

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018