Skrivepigen der emigrerede


Af Helsingør Dagblad

Annette Povlsen

75 år: Annette Povlsen fylder i dag lørdag 75 år. Hun voksede op på Damhusvej i Helsingør som den ældste af Rosa og Helge Lunds tre døtre.

Annette blev kontoruddannet i forsikringsbranchen i København og kom derefter til arkitekt Drosteds kontor i Helsingør inden springet til Helsingør Dagblad.

De første mange år på Dagbladet var hun skrivedame/pige, senere blev titlen teletypesætter, og de sidste år fik hun tillige ansvaret for radio- og tv-programmerne. Men i forbindelse med Dagbladets mange teknologiske omlægninger fik Annette mulighed for tidligt at gå på efterløn og siden pension.

Familien fulgtes ad

Annette blev gift med sin Søren allerede i 1964, og de har gennem årene boet mange steder i Helsingør, lige fra 60’ernes Nøjsomhed til Det lille gule Hus på Tvedesvej, nabo til Jyske Bank, og til sidst et rækkehus på Lindehøj – inden de i 2002 fulgte efter datteren Stina til Bornholm.

Stina og hendes dengang to børn var et par år før flyttet til en lille landejendom ved Klemensker. Efter yderligere nogle år flyttede også sønnen Andreas med familie til Bornholm.

De første mange år på Bornholm boede Annette og Søren i Tejn mellem Allinge og Gudhjem, med udsigt til Christiansø, men de flyttede i 2018 til et rækkehus i Rønne, inden de for få uger siden skiftede rækkehuset ud med en andelslejlighed i Laksegade midt i Rønne.

Søren var allerede mange år før flytningen til Bornholm blevet pensioneret fra sin stilling som programmedarbejder i DR. Det gav dem mulighed for at rejse.

Meget længere mod øst

Næsten hver vinter har de rejst ud i verden – til Nepal, Mexico, Indien, Thailand, Laos, Myanmar og andre steder i Fjernøsten, ofte et par måneder ad gangen. Især i begyndelsen foregik rejserne med rygsæk og med lokal transport. I de senere år er de lange rejser dog blevet afløst af hyppige rejser til Europas storbyer samt andre kultur- og operarejser.

I tilfælde af truende ”ø-kuller” aflægges ofte kulturbesøg i København eller Malmø, eller der arrangeres en rundrejse til Annettes søster i Randers med efterfølgende indkøb i Tyskland.

Dagen fejres med børn, svigerbørn, børnebørn og familie på restaurant Texas i Rønne.

Artiklen sidst ændret: 23. februar 2019 05:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018