Nicolas Mortensen pressede FC Balkanys målmand til en enorm fejl. (Foto: FC Helsingør)

Af Andreas Mayerhofer

FC Helsingør fik omsider gang i målscoringen

Handelsbanken april 19/20, 20-25.000 win win 1752365

Med en overbevisende præstation sikrede FC Helsingør sig en sikker sejr på 3-0 over ukrainske FC Balkany. Nicolas Mortensen leverede to mål, mens Patrick Olsen eksekverede fra straffesparkspletten.

FC Helsingør-FC Balkany 3-0 (1-0)

1-0 Nicolas Mortensen (38.)

2-0 Nicolas Mortensen (46.)

3-0 Patrick Olsen (89.)

FODBOLD: Med en fin generalprøve forud for forårssæsonen i sportstaskerne rejser FC Helsingør i dag hjem fra Tyrkiet med tro på egne evner i begge ender af banen.

Nicolas Mortensen fik pudset målformen af på hver side af pausen, inden Patrick Olsen satte trumf på i de døende minutter. I den anden ende havde FC Balkany ikke en eneste chance. Dertil var FCH’s bagkæde alt for stærk. Der var da også generelt klasseforskel.

Cheftræner Peter Feher var glad for målene, sejren og kontrollen, men begejstringen var tempereret.

– Jeg synes, vi spiller fint og er i fin kontrol. Jeg ville gerne have udnyttet overtaget endnu bedre til at få scoret nogle flere mål, men overordnet er jeg tilfreds. Der er en god energi og en fin omgang med bolden, og vi giver ingenting væk. Nu skal vi hjemme og pudse det sidste af, og så er vi klar til at gå ind i sæsonen på søndag, sagde han.

Total kontrol

FC Helsingør satte sig på spillet fra første fløjt. Der er blevet arbejdet intenst i opstarten på at få sat systemet op til hårdt pres på modstanderne. Det havde østeuropæerne svært ved at håndtere, og derfor havde FCH bolden stort set hele tiden.

Den første chance lod vente på sig og kom via en hjørnesparksbold, som endte for fødderne af Patrick Olsen, der dog ikke fik ram på kuglen. Carl Lange fik også en fin mulighed kort efter, men heller ikke han fik netmaskerne til at blafre.

Det gjorde Nicolas Mortensen i det 38. minut. Lucas Haren så ud til at trykke på en “stop-knap” på sin direkte modstander, da han med en fiks dribling i feltet gik til baglinjen, hvor fra han fandt Mortensen til en relativ nem scoring.

Samme Nicolas Mortensen fordoblede målscoringen lige efter pausen, da han jagtede FC Balkanys målmand, der ikke fik skiftet bolden fra sit kolde højreben hurtigt nok, og da den modsatte fod kom i sving, var det for sent.

FC Helsingørs forsvar så særdeles gode ud i hele kampen Jonas Henriksen og Pascal Gregor var ekstremt stærke i nærkampene, og Andreas Holm dirigerede klogeligt centralt.

Profil i god form

FC Balkany var retteligt ikke på FCH-niveau. Så kan man diskutere, om det var danskerne, der gjorde dem dårlige, men boldomgangen og den taktiske forståelse var i hvert fald ikke prangende hos holdet fra den næstbedste ukrainske liga.

– Vi står godt, og giver vel ikke en chance væk. Vi får organiseret os godt, og det vi har øvet på træningslejren fungerede det meste af kampen, sagde Pascal Gregor, der var blandt de bedste på banen.

– Jeg er ved at være der, hvor jeg skal være. Formen er god efter en hård opstart med meget fysisk arbejde. Jeg synes generelt, at holdet er kommet godt igennem vinteren. Nu skal vi bare have det overført til sæsonen. Den glæder jeg mig til at komme i gang med, fortsatte Gregor.

I anden halvleg skiftede Peter Feher ud på de fleste pladser. Blandt andre Emil Erbas, der kom ind på midtbanen og gjorde en god figur, indtil han kort før tid så rødt for et klammeri med en modstander. Begge blev sendt i bad af den mildt sagt middelmådige dommer.

Ibrahim Samrawi, der netop har lavet en aftale med FC Helsingør, var også kommet på banen i anden halvleg, og et par minutter før tid blev han nedlagt i feltet – straffespark.

Godt med et par mål

Med et skud helt ude ved stolpen, lukkede og slukkede Patrick Olsen.

Efterfølgende var der smil over hele linjen.

– Det var godt med et par mål både for mig og for holdet. Vi spiller generelt godt, selvom der er ting, som ikke fungerer helt endnu. Vores lave pres kan blandt andet godt blive bedre, så vi også evner at være i kontrol i de perioder, hvor vi ikke har bolden så meget. Men der er ting, der lige skal spilles ind, og det skal nok komme. Nu rejser vi hjem med en god oplevelse, og så skal vi gøre klar til, at det gælder fra næste søndag, sagde den dobbelte målscorer, Nicolas Mortensen.

FC Helsingør spiller første turneringskamp i 2019 på søndag på udebane i Thisted. En sejr her kan løfte mandskabet over nedrykningsstregen.

FC Helsingør (3-4-3): Viktor Anker – Pascal Gregor, Andreas Holm (52. Daniel Jørgensen), Jonas Henriksen (69. Morten Fraysse) – Lucas Haren (69. Ibrahim Samrawi), Patrick Olsen, Christian Køhler (69. Mikkel Basse), Frederik Bay – Carl Lange (61. Emil Erbas), Nicolas Mortensen (69. Nicolas Willumsen), Douglas Ferreira (81. Osama Akharraz)

Artiklen sidst ændret: 25. februar 2019 14:16

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Nature by hand april 19/20 15-20.000 win win, indtil 11/5, skift 29/5 1751631

Job i Nordsjælland

Esp Dyreklinik 1723659+1734831 25.000 vis. 29/5 18-29/5 19
Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753436, alt bestilt 2x
Mestergartner april og 1 år frem. 19/20 15-20.000. win win 1751634
Smoke n Steam  1751732, 15-20.000 win  maj 19/20
Borgerkroen 379696, 1754488 10-15.000 win juni 19/20

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu