Forsea overvejer flere nye miljø-færger på HH-overfarten


Af Kirsten Moth

Verdens største batteridrevne færge, Aurora, der sejler på Helsingør-Helsingborg-overfarten, får ministerbesøg denne uge. (Foto: Lars Johannessen) Foto: Lars Johannessen

Ministerbesøg ombord på Aurora i denne uge.

HELSINGØR: Forsea, det tidligere HH Ferries, overvejer at investere i flere nye miljøvenlige færger til overfarten mellem Helsingør og Helsingborg.

Det fortæller fagbladet Søfart på baggrund af oplysninger fra rederiets administrerende direktør Johan Röstin til den svenske avis Sydsvenskan.

Fem skibe er i dag med i drift på HH-overfarten, hvoraf de to, Aurora og Tycho Brahe, er ombygget til batteridrift og er verdens største batteridrevne færger.

Ministerbesøget

Ifølge Søfart skal de nye færger også sejle på miljøvenlige drivmidler, det vil sige enten el eller biogas.

Rederiet er nu i gang med grundige undersøgelser af, hvilken teknologi der er mest holdbar i et længere tidsperspektiv og med en forventet levetid for et fartøj på 30 år.

Zero-emission færgen Aurora har, siden den blev indsat med batteridrift, vakt opsigt på grund af den avancerede teknologi, der bidrager til omstillingen til et mere bæredygtigt samfund.

Således besøger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt senere på ugen Forsea, hvor han i rederiets Helsingør-terminal går ombord på Aurora for at høre mere om batteridriften og ved selvsyn skal opleve robotarmen og opladningsteknologien, batterimotoren og maskinrummet på overfarten.

Artiklen sidst ændret: 27. marts 2019 11:50

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018