Nordsjælland Håndbold i top 8-nedtur


Af Andreas Mayerhofer

Ribe-Esbjerg var for stor en mundfuld for Nicolas Lundbye Kristiansen og Nordsjælland Håndbold i den direkte kamp om slutspilspladserne. (Foto: Claus Birch)

Det bliver med stor sandsynlighed ikke en del af medaljeslutspillet i denne sæson, efter det mandag aften endte med nederlag til de direkte top 8-konkurrenter fra Ribe-Esbjerg.

NH – Ribe-Esbjerg 25-29 (12-16)

Håndbold: Efter det første nederlag i 2019 må Nordsjælland Håndbold efter alt at dømme se frem til at kæmpe mod nedrykning i slutspillet. De direkte rivaler til en plads i top 8 fra Ribe-Esbjerg var en klasse bedre i begge ender af banen og rejste hjem med to point – fire mere end NH, og vestjyderne er også bedre indbyrdes.

– Vi spillede for dårligt i angrebet. Vi er ikke gode nok i duellerne, og når vi skyder, så er det alt for lige ud af landevejen, sagde assistenttræner Simon Dahl efter kampen.

Han ser ikke længere medaljeslutspillet som en realistisk mulighed.

– Nej, det løb er nok kørt. Nu handler det om at få to point med over i nedrykningsspillet, fortsatte Dahl.

To point med over i nedrykningsspillet kræver en 9. eller en 10. plads. Pt er NH nummer 10 med tre point op til Sønderjyske og fire ned til Lemvig-Thyborøn og Mors/Thy. Der mangler tre runder af grundspillet.

Gik i stå

Nordsjælland Håndbold begyndte kampen bedst med de to første mål på tre minutter, men gik herefter i stå i en lang periode, som Ribe-Esbjerg brugte til at komme foran med tre.

Alt for mange NH-angreb blev afsluttet hovedløst og uden kvalitet, og hjemmeholdet havde helt tydeligt svært ved at bryde gennem modstandernes dygtige forsvar.

Et par straffekast, som Carl-Emil Haunstrup sikkert omsatte fik NH på omgangshøjde, og midt i første halvleg kom NH sågar foran med 8-7. Glæden varede ikke længe, for Ribe-Esbjerg tog fat igen, og vestjyderne scorede efter behag bag Mike Jensen.

Fire mål ved pausen

Nordsjælland kunne ikke helt følge med scoringsfrekvensen og kom igen bagud med tre scoringer. Med et par tilfældigheder, der gik NH’s vej, så det ud til, at de kunne holde snor i gæsterne, men dårligt målmandsspil og et brændt straffekast til sidst betød, at pausestillingen var fire mål i Ribe-Esbjergs favør.

Der var derfor meget at tale om i pausen i NH-lejren. Spillet hang ikke sammen, og forsvaret havde svært ved at stoppe modstanderne, der var langt farligere over hele buen, hvilket mildt sagt ikke var tilfældet for nordsjællænderne, hvor alt for meget afhang af Nicolas Lundbye Kristiansen.

Kæmpede til det sidste

Nordsjælland kom bedre ud til anden halvleg og fik ret hurtigt lukket halvdelen af Ribe-Esbjergs forspring, men hver gang det nærmede sig en samling på måltavlen satte vestjyderne enten trumf på, eller også kiksede NH et angreb. Godt illustreret i det 14. minut, hvor Jesper Dahl alene igennem brændte på veteran-målmanden Søren Haagen i forsøget på at komme på minus to mål, og så lå bolden i netmaskerne i den anden ende få sekunder efter til 19-23.

30 sekunder efter humpede Nicolas Lundbye Kristiansen ud med en forvredet ankel, og det beseglede reelt skæbnen for Ian Marko Fogs tropper, der fire minutter senere var bagud med seks mål.

NH’erne viste god moral og kæmpede videre med alle kræfter, og det var lige ved at blive spændende igen, da Kasper Kisum kunne reducere til 24-26 på straffekast, men bagspilleren brændte muligheden otte minutter før tid, og hjemmeholdet gik igen i stå i angrebet. Det var en skam, for forsvaret havde sluttede godt af ved at stoppe Ribe-Esbjergs scoringer fra det 18. til det 26. minut, men det endte alligevel med et nederlag på fem.

NH spiller allerede i gen torsdag i en svær udekamp mod Skjern.

NH’s målscorere: Nicolas Lundbye Kristiansen (6), Carl-Emil Haunstrup (5), Kasper Kisum (4), Dan Beck-Hansen (3), Tobias Jørgensen (2), Jesper Dahl (2), Lasse Uth (2), Aku Kreutzmann (1).

Artiklen sidst ændret: 5. marts 2019 13:36

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018