Af Jacob Henriques

Klumme: Højt at flyve …

Casper Skovgaard er musiker, sangskriver og producer. Til daglig ansat på Kulturhuset Bølgen. Derudover er han formand i Musikhuset Elværket og en af udviklerne bag den nye Festival Nordsjæl. 

Casper Skovgaard er dagens klummeskribent.

Det hænder af og til, at jeg lader mig irritere af andre menneskers måde at agere på. Nogle gange forstår jeg ganske simpelt ikke folks logik. Jeg vil på ingen måde afvise, at det sikkert også har noget at gøre med, at jeg hæfter mig ved småting og sikkert selv kan være hamrende irriterende i andres optik. Fred være med det. Lad os nu lige kigge lidt på et par eksempler fra den virkelige verden. Måske du kan genkende noget. Du sidder i en flyvemaskine der lige er landet, og så snart dinglyden, der indikerer at sikkerhedsbælterne må løsnes, lyder, bryder helvede løs. Folk flyver om kap op af sæderne for at klikke deres stråhatte og bæltetasker ud af hattehylderne. Herefter står de så i midtergangen af flyet og venter. Venter på hvad? Ja, det skal jeg fortælle dig. De står nemlig og venter på at komme hurtigst ned til bagagebåndet, hvor alle de respektive kufferter bliver smidt på båndet i helt tilfældig rækkefølge. Idioti på et nogenlunde målbart plan efter min mening, men har vi ikke alle sammen stået der?

Da du sad der på flyet, var din sidemand sikkert også en, der havde bestilt specialmad, fordi vedkommende var vegetar. Hvis der er noget, jeg har respekt for, så er det folk, der træffer livstilsændrende beslutninger og lever dem ud til punkt og prikke. Hvad jeg har knap så meget respekt for er, når jeg gang på gang bliver taget som gidsel i vegetariske konvertitters overdrevne fokus på dem selv og deres valg. Har vi ikke alle siddet til bords med en nærmest prædikende type, der så alligevel havde købt både vegetariske pølser og bøffer, fordi vedkommende alligevel ikke helt kan slippe fornemmelsen af kød. Havde en kødspiser i 2019 siddet ved et bord med vegetarer og holdt den samme prædiken omkring kødspiseri, var vedkommende blevet udskammet på lige fod med en ryger. Jeg siger det bare …

Da du sad der i flyveren, havde du efter dit måltid lyst til lige at læne dig lidt tilbage og slå mave. Så du benyttede dig af den mulighed, du har for at trykke på knappen, der udløser ”tilbagelænerfunktionen”, samtidig med at du læner dig grundigt tilbage, napper du også lige halvdelen af den plads, personen, der er placeret bag dig, har til rådighed. Alle os, der flyver ”monkeyclass”, ved at pladsen er stærkt begrænset, så det er jo bare helt i top, når personen foran trækker det ultimative egokort og læner sig tilbage, alt imens du stadig kæmper dig igennem de helt udkogte grønsager og udefinerbart kød i mørke, serveret i smuk plastisk emballage. ”Tilbagelænerfunktionen” burde efter min mening afskaffes. Det er en egoknap, der hører til i førerbunkeren hos Danske Bank.

Du har nu fået udleveret din bagage og er vandret igennem tolden og ud i ankomsthallens velkomstkomité. Det er altid en speciel oplevelse at traske ud af døren til alle de ventende ansigter, selvom man ikke kender et øje, er man alligevel i centrum det splitsekund, man trasker ud igennem døren. Da det ikke er lykkedes at få nogen venner til at hente dig, må du ned på lufthavnens togperron for at komme hjem. Da toget ruller ind, skynder du dig sammen med alle de andre hen til dørene og stiller dig med din bagage helt op af togdørene, der åbner. I står nu en hel flok og blokerer de afstigende passagerers mulighed for at komme ud uden at skulle kringle sig igennem en bunke kufferter med dertilhørende rødmossede turister.

Vi mennesker har gennem evolution udviklet os til at være de mest intelligente dyr på jorden. I hvert fald i vores egen optik. Kigger man på mine nedskrevne eksempler og tillægger menneskers manglende evner til at træde til højre på en rulletrappe, så de der er travle, kan passere, må vi nok erkende, at der er et stykke vej endnu.

Artiklen sidst ændret: 14. marts 2019 12:33

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Seneste Artikler

Ser du overvægt som et samfundsproblem?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu