Naturbog: Snobrød, snittefest og gode tips


Af Helsingør Dagblad

Salamanderne ville være med, men naturen og dens muligheder fik alligevel en hovedrolle, da “Min naturbog” blev præsenteret på Naturcenter Nyrup.

ESPERGÆRDE: På papiret henvender “Min naturbog” sig til de 5-12 årige med 50 tips til ting, man bør have prøvet i naturen.

– Men det er egentlig også en bog til forældre og bedsteforældre, der så kan dele oplevelserne med børnene, siger Ole Laursen, der bor i Humlebækk.

Det er ham, der har skrevet bogen “Min Naturbog”, og såvel børn som voksne var godt repræsenteret, da bogen, der har undertitlen “50 ting du skal prøve i naturen, før du bliver 12”.

Vejret kunne godt være bedre på dagen, og Ole Laursen medgav, at der nok ikke var nogle af tingene, det var specielt oplagt at lave i regnvejr. Det er dog med vilje, at bogen udkommer nu.

Fokus på forår

– De fleste af de ting, der nævnes i bogen, er nogle, man kan foretage sig i foråret, hvor det hele kommer til live, slår han fast.

Foråret er for eksempel den tid, hvor man kan finde salamandere, og Ole Laursen havde da også planlagt at tage nogle med til bogreceptionen. Salamanderne var dog ikke samarbejdsvillige, de kom ikke, selv om han ved, at de er i naturen nu.

På naturcenteret var der dog mange muligheder for at hilse på naturen, såvel inde som ude. Regnvejret gjorde dog, at de fleste holdt sig inden døre.

Her kunne man blandt andet lave snobrød, snitte i træ og se på centerets udstillinger.

“Min naturbog” er udgivet på forlaget Gyldendal.

Artiklen sidst ændret: 15. marts 2019 13:39

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Er der for meget skygge på Axeltorv?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018