Af Tine Zedeler

Udvalgsformand: Studieture eller ej bør være en principiel afgørelse

Murer Mads Jessen Jensen april 19/20 20-25.000 win 1752360

Et delt børne-og uddannelsesudvalg sagde forleden ja til at tage på den planlagte studietur til London.

HELSINGØR: Der er ikke opbakning hos et flertal af børne- og uddannelsesudvalget om at droppe en planlagt studietur til London, som udvalgsmedlem Marlene Harpsøe havde stillet forslag om forud for udvalgsmødet mandag aften.

– Vi blev ikke enige i udvalget. Socialdemokraterne havde et forslag med om at tage det med til de kommende budgetforhandlinger for at træffe en principiel afgørelse fremfor at lade det være op til de enkelte udvalg. Det var der ikke opbakning til. Marlene Harpsøe ønskede en afstemning med det samme, fortæller Gitte Kondrup, udvalgsformand, Socialdemokraterne.

Det var kun Marlene Harpsøe og Jan Ryberg fra Lokaldemokraterne, der stemte for forslaget om at droppe den planlagte studietur, hvor udvalget blandt andet skal høre om de erfaringer flere skoler i London har med at mindske niveauforskellen mellem udsatte og ressourcestærke børn og hvordan højkvalitets dagtilbud gør en forskel. Det øvrige udvalg, som foruden Gitte Kondrup består af socialdemokraterne Silas Drejer og Duygu N. Aydinoglu og de konservative medlemmer Lisbeth Læssøe og Mahmed Naghdiani stemte imod.

Lokaldemokraten Jan Ryberg har tidligere sagt ja til at tage på studietur til London, da udvalget havde det på dagsordenen i oktober måned sidste år.

Han fortæller, at det er den nye økonomiske virkelighed, hvor kommunen skal ud og finde for omkring 40 millioner kroner i effektiviseringer på 2019-budgettet, der har fået ham til at ændre holdning.

– Set i lyset af kommunens skrantende økonomi synes jeg ikke, at vi som byrådsmedlemmer kan tillade os at tage på studietur. Det er ikke fordi jeg principielt er imod studieture, det er bare det forkerte tidspunkt at gøre det på i lyset af de voldsomme besparelser, vi står overfor, mener Jan Ryberg.

God grund til at spare

Udvalgsformand Gitte Kondrup påpeger, at hun også er optaget af kommunens økonomiske situation.

– Jeg synes også, der er god grund til at spare på borgernes penge og træffe nogle solide langtidsholdbare beslutninger, så der ikke opstår en lignende situation igen. Omvendt synes jeg også, det er ok at hente inspiration og faglig viden udefra én gang på fire år. Hvis ikke bør det være noget, vi træffer en fælles principbeslutning om, siger Gitte Kondrup.

Droppede årsmøde

Udvalgsformanden påpeger, at udvalget i forbindelse med beslutningen om at tage til London blev enige om at droppe deltagelsen i KL’s årsmøde i januar måned i år for at holde igen på udgifterne.

– Vi var ikke afsted i år. Vi blev enige om at spare de penge, det kostede at sende os til børn- og ungetopmødet, fortæller Gitte Kondrup.

Udover studieturen til London havde Center for skoler og dagtilbud oog center for børn, unge og familer også et forslag med om en studietur til Herning Kommune, som arbejder efter en bestemt model, der har medført et markant fald i institutionsanbringelser og en stigning i andelen af anbragte børn og unge, der er i familiepleje.

Det forslag stemte Marlene Harpsøe i sin tid for som eneste udvalgsmedlem.

Enhedslisten stillede i sidste måned et forslag i Helsingør Byråds økonomiudvalg om, at udvalget skulle droppe den planlagte studietur på grund af de planlagte besparelser.

Marlene Harpsøe har som udvalgsmedlem også stillet forslag til social- og beskæftigelsesudvalget om at droppe den studietur, der er planer om.

Studietur hvert fjerde år

Det er normen, at hvert af byrådets syv politiske udvalg tager på studietur en enkelt gang i hver byrådsperiode, som er på fire år. Byrådet har truffet en beslutning om at udgiften per deltager højst må være på 15.000 kroner.

Artiklen sidst ændret: 15. marts 2019 13:38

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Fliserensning.dk april 19/20 15-20.000 win 1753334, udskift 3/5, 2/7, 1/8

Job i Nordsjælland

Multiflyt maj 19/20, 15-20.000 win win 17xxxx
Lynhjem Kunde nr. 34254 Ordre nr. 1753330 Antal visninger: 15-20.000side/logo
Nyrup hus center for job 1755113, 15.000-20.000 win maj 19/20
Secomondo 500007, 1755712, 15.-20.000  win maj 19/20
Scan Rejser  374263, 1751636,  win 1, aug 19/20

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu