Af Tine Zedeler

Seje Evolet på syv år vandt EM-guld

Syv-årige Evolet Elise Boris fra Helsingør er ikke til at slå ud, og slet ikke når det kommer til brasiliansk jiu-jitsu.

HELSINGØR: Evolet Elise Boris, som dyrker den brasiliansk jiu-jitsu og er tilknyttet Helsingør Kampsportscenter, har næsten ikke bestilt andet end at vinde medaljer, siden hun startede til kampsporten for to et halvt år siden.

I lørdags kulminerede Evolets ihærdige og fokuserede indsats for at slå alle de modstandere, hun stiller op imod. Hun vandt en guldmedalje i europamesterskabet i World Brazilian Jiu-Jitsu Association. En indsats som hendes daglige træner Brian Berggreen ikke tøver med at kalde en fantastisk bedrift.

-Jeg kan næsten ikke sætte ord på, hvor stolt jeg er af hende. Evolet stod overfor sin største udfordring til dato, men formåede at holde hovedet koldt og får vendt kampen og vinder med en armlås. Hun er den første nogensinde herhjemme, der har vundet et europamesterskab indenfor sporten, fortæller Brian Berggren, som står i spidsen for Helsingør Kampsportcenter.

Upåvirket af tilskuere

Evolets træner er ikke den eneste, der er imponeret over hendes indsats. Det er hendes far også. Ikke mindst set i lyset af at Evolet faktisk var syg i ugen op til kampen.

Læs også: Evolet kan tæve både sin træner og sin far

– Evolet var lidt influenzaramt i ugen op til turneringen. Men hendes træner Brian Berggreen har været rigtig dygtig til at få hende klar. Vi er så stolte af hendes mod og dedikation til sporten. Og at hun står i en helt fyldt kæmpe hal med råbende tilskuere og er helt upåvirket. Det var en oplevelse at overvære, fortæller Brian Höhl.

Evolet var oppe imod en en stærk rumænsk pige i finalen, hvor hun fik at mærke hun var på hjemmebane, fortæller hendes far.

– Evolet kæmpede det bedste, hun havde lært og kom i en fordelagtig situation midt i kampen, hvor hun kom i angreb og kunne submittere sin modstander. Dommeren havde intet andet valg end at stoppe kampen til Evolets fordel. Det er den fornemmeste måde at vinde en Jiu Jitsu kamp, siger Brian Höhl.

Den næste turnering Evolet deltager i er det skandinaviske mesterskab i Nacka ved Stockholm næste weekend.

Artiklen sidst ændret: 18. marts 2019 11:41

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har du spillet padel-tennis?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu