I flere år har selskabet M Larsen/Remondis stået for afhentningen af husholdningsaffald og storskrald i Helsingør kommune, men fra efteråret overtager Forsyning Helsingør arbejdet. (Foto: Lars Johannessen>)

Af Niels Berg

Forsyning Helsingør vil selv hente dit affald

Handelsbanken april 19/20, 20-25.000 win win 1752365

Det kommunalt ejede selskab mener at kunne spare penge og højne servicen ved at overtage renovationskørslen i Helsingør Det kræver flere nyansættelser og køb af skraldebiler.

HELSINGØR: Fra efteråret bliver det Forsyning Helsingørs navn der står på siden af skraldebilerne, når der skal afhentes affald hos kunderne i Helsingør Kommune.

Forsyning Helsingør har valgt at overtage indsamlingen af dagrenovation samt storskrald og haveaffald i kommunen efter at opgaven i mange år har været løst af private virksomheder.

– Vi har gennemført et udbud og har konstateret, at tilbudspriserne ligger over vores økonomiske ramme for opgavernes udførsel, oplyser Per Tærsbøl, som er bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør,

– Det er vores vurdering, at forsyningsselskabet selv kan hjemtage renovationskørslen og spare penge i forhold til dét, markedet kunne levere. Samtidigt bliver det med de kommende sorteringskrav for husholdningsaffald vigtigt for Forsyning Helsingør at kunne følge processen på nært hold. Ved at overtage renovationskørslen kan vi komme tættere på vores kunder, og vi håber, at hjemtagningen vil resultere i en endnu bedre service, forsætter Tærsbøl.

Kan udskyde sorteringsordning

Overtagelsen af affaldsindsamlingen kan betyde at indførelsen af affaldssorteringen, som også skulle være indført til efteråret, kan blive udskudt. Forsyning Helsingør er stadig i gang med at regne på, hvorvidt begge nyskabelser kan indføres samtidig.

Beslutningen om at overtage renovationskørslen betyder, at der skal ansættes omkring 25 skraldemænd i Forsyning Helsingør og at der skal købes 10 til 11 nye skraldebiler ind til indsamling af affaldet.

En milepæl

– Det er en væsentlig personaleudvidelse, vi står overfor og en milepæl i Forsyning Helsingørs historie. Men vi har vurderet, at vi som virksomhed er godt rustet til at håndtere denne nye opgave, siger Forsyning Helsingørs administrerende direktør Jacob Brønnum.

– Vi har både plads til og kan tilbyde en attraktiv, lokal arbejdsplads med gode arbejdsforhold for de nye medarbejdere. Samtidig er det vores håb, at vi kan udnytte de fordele, der ligger i at have renovationsopgaven i eget hus. Ud over økonomien gælder det f.eks. i forhold til kundeservice og kendskabet til lokale forhold, siger fortsætter Jacob Brønnum.

Alle former for affald

Selskabet understreger at det har været tilfreds med de hidtidige aftaler, der har været indgået med M. Larsen/Remondis, men Forsyning Helsingør vurderer, at det vil være økonomisk fordelagtigt selv at hente affaldet, da det medfører et besparelsespotentiale. Hvor stor besparelsen bliver vil forsyningsselskabet ikke komme nærmere ind på.

Forsyningens overtagelse af renovationskørslen gælder dagrenovation – inklusiv mad og restaffald, genanvendelige materialer, batterier, småt el-skrot og el-pærer og afhentning af storskrald og haveaffald.

Artiklen sidst ændret: 19. marts 2019 14:52

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Nybolig april 19/20 10-15.000 win 1753046

Job i Nordsjælland

Mestergartner april og 1 år frem. 19/20 15-20.000. win win 17xxxx
Living Invest, Kundenr 280833, Ordrenr 1725103, 25.000 visninger side/logo
Verona Pizza og Kebab 20.000 win win 23/5 18-23/5 19 1726656 logo
3T  textil 374063 25.000 win win 27/8 1 år frem 1733128
Hornbæk Dyreklinik, Kunde nr. 397804, Ordre nr. 1724863, 30.000 visninger

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu