I flere år har selskabet M Larsen/Remondis stået for afhentningen af husholdningsaffald og storskrald i Helsingør kommune, men fra efteråret overtager Forsyning Helsingør arbejdet. (Foto: Lars Johannessen>)

Af Niels Berg

Forsyning Helsingør vil selv hente dit affald

Bruuns rengøring side 25.000 april 17 og 1 år frem win win 1722013

Det kommunalt ejede selskab mener at kunne spare penge og højne servicen ved at overtage renovationskørslen i Helsingør Det kræver flere nyansættelser og køb af skraldebiler.

HELSINGØR: Fra efteråret bliver det Forsyning Helsingørs navn der står på siden af skraldebilerne, når der skal afhentes affald hos kunderne i Helsingør Kommune.

Forsyning Helsingør har valgt at overtage indsamlingen af dagrenovation samt storskrald og haveaffald i kommunen efter at opgaven i mange år har været løst af private virksomheder.

– Vi har gennemført et udbud og har konstateret, at tilbudspriserne ligger over vores økonomiske ramme for opgavernes udførsel, oplyser Per Tærsbøl, som er bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør,

– Det er vores vurdering, at forsyningsselskabet selv kan hjemtage renovationskørslen og spare penge i forhold til dét, markedet kunne levere. Samtidigt bliver det med de kommende sorteringskrav for husholdningsaffald vigtigt for Forsyning Helsingør at kunne følge processen på nært hold. Ved at overtage renovationskørslen kan vi komme tættere på vores kunder, og vi håber, at hjemtagningen vil resultere i en endnu bedre service, forsætter Tærsbøl.

Kan udskyde sorteringsordning

Overtagelsen af affaldsindsamlingen kan betyde at indførelsen af affaldssorteringen, som også skulle være indført til efteråret, kan blive udskudt. Forsyning Helsingør er stadig i gang med at regne på, hvorvidt begge nyskabelser kan indføres samtidig.

Beslutningen om at overtage renovationskørslen betyder, at der skal ansættes omkring 25 skraldemænd i Forsyning Helsingør og at der skal købes 10 til 11 nye skraldebiler ind til indsamling af affaldet.

En milepæl

– Det er en væsentlig personaleudvidelse, vi står overfor og en milepæl i Forsyning Helsingørs historie. Men vi har vurderet, at vi som virksomhed er godt rustet til at håndtere denne nye opgave, siger Forsyning Helsingørs administrerende direktør Jacob Brønnum.

– Vi har både plads til og kan tilbyde en attraktiv, lokal arbejdsplads med gode arbejdsforhold for de nye medarbejdere. Samtidig er det vores håb, at vi kan udnytte de fordele, der ligger i at have renovationsopgaven i eget hus. Ud over økonomien gælder det f.eks. i forhold til kundeservice og kendskabet til lokale forhold, siger fortsætter Jacob Brønnum.

Alle former for affald

Selskabet understreger at det har været tilfreds med de hidtidige aftaler, der har været indgået med M. Larsen/Remondis, men Forsyning Helsingør vurderer, at det vil være økonomisk fordelagtigt selv at hente affaldet, da det medfører et besparelsespotentiale. Hvor stor besparelsen bliver vil forsyningsselskabet ikke komme nærmere ind på.

Forsyningens overtagelse af renovationskørslen gælder dagrenovation – inklusiv mad og restaffald, genanvendelige materialer, batterier, småt el-skrot og el-pærer og afhentning af storskrald og haveaffald.

Artiklen sidst ændret: 19. marts 2019 14:52

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Stengade apotek 68802 15-20.000 win juli 19/20 1757905, solcreme 4/7-1/9 19, skift 19/7

Job i Nordsjælland

Nybolig april 19/20 10-15.000 win 1753046
Rasmus Ebbe 388428, 25.000 win win 19/4 18-april 19. 15-20.000 1/4 ’19 1 år frem 1752372
Skydeselskabet 373553 april 19/20. 10-15.000 win win. 1751627
Gl. Humlebæk kro. april 19/20 15-20.000 1752756 Påske, nyt mat start 27/5
KV-Revision, 280954,  1752052, 15-20.000 visninger win maj 19/20

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu