Borgmester Benedikte Kiær og kommunaldirektør Stine Johansen. (Foto: Torben Sørensen)

Af Jacob Henriques

Klumme: Stærke kvinder tipper kønsbalancen i Helsingør

Mestergartner april og 1 år frem. 19/20 15-20.000. win win 1751634

Kamilla Konstantyner har boet i Helsingør kommune siden 1975 og siden 1995 i Ålsgårde, hvor hun har taget initiativ til foreningen Hellebæk-Ålsgårde –Liv & Udvikling. Hun er udlært journalist fra Helsingør Dagblad i 1991 og stiftede i 2008 medievirksomheden Estate Media, der i dag er Danmarks førende på området for byudvikling, byggeri og ejendom. Kamilla Konstantyner er moderator, debattør og skribent.

Kamilla Sevel Konstantyner.

I forrige uge var det kvindernes internationale kampdag. Hvert år er der diskussion. Er det ikke forældet med den kamp? Ville det løse det hele, hvis/når vi indførte tvungen barsel for mænd? Er det ikke kvindernes egen skyld, at de ikke er mere ambitiøse? Spærrer mændene for, at der ikke sidder flere kvinder på toppen? Og er det overhovedet nødvendigt med flere kvinder på toppen, hvis de ikke ønsker det? Og har kvinderne kompetencerne? Vil vi som kvinder gives bestyrelsespladser på grund af en kvotering? Er det i det hele taget ikke en forældet diskussion?

Debatten bliver let ophedet. Men det sidste spørgsmål er forholdsvis let at svare på. For svaret er nej. Det er ikke en forældet diskussion. I ejendomsbranchen, som jeg kender indgående gennem mit virke som chefredaktør på Estate Media er det kun 20 år siden, at jeg som nyudklækket konferencemoderator trådte ind i et lokale, hvor der sad 100ish mænd i jakkesæt. Emnet var finansiering, og det var åbenbart så lidt blødt, at der ikke sad en eneste kvinde på en position, der var så relevant, at de ville deltage i konferencen. Men det er jo 20 år siden, så der må være sket meget, tænker man måske? Tja, det er altså ikke så meget. Den 11. april kører vi igen vores årlige – og fortsat toprelevante – konference om finansiering af milliardbeløb, men andelen af kvinder er ikke steget til 50 men til bare 15 procent.

Og det står ikke meget bedre til i andre segmenter, som er der, hvor man potentielt kan både præge forholdsvis store beslutninger og være med til at forme fremtiden. I forrige uge var jeg moderator på en anden af vores konferencer. Den handlede om PropTech, Property Technology, hvilket er der, hvor man grupperer sig, hvis man er en start-up i ejendomsbranchen.

Vi havde inviteret 7 forskellige start-ups til at præsentere deres ideer. Og gæt hvad? Der var ikke en eneste kvinde blandt iværksætterne. Og hvad værre var – hvis man altså går ind for diversitet – der var heller ikke nogen fra miljøet, der kendte til, at de fandtes, de kvindelige iværksættere.

Det er ikke kun når det gælder iværksættere, at balancen tipper. Det gør den også i høj grad på bestyrelsesniveau. For i bestyrelser bliver der ofte rekrutteret gennem “old boys network”. Hvem de gamle drenge præcist inkluderer, er ikke så tydeligt. Hvis nu de var officielle og navngivne, så kunne man jo prøve at mingle med dem, hvis man gerne ville ind i en bestyrelse, – men det er de ikke. Faktisk er de ofte svære at udpege.

Jeg drøftede for et års tid siden problemstillingen omkring kvoter med en yngre kvindelig aktør i ejendomsbranchen. Hun mente, at man kunne da bare søge en stilling i en bestyrelse, for det ville alligevel være et nederlag, hvis man kom ind via en kvote. Det sidste var jeg engang tilbøjelig til at give hende ret i. Men i takt med, at virksomhederne ikke selv rykker hurtigere, så er jeg i tvivl. Måske var det faktisk ret godt, at man skubbede lidt på. Det første er jeg til gengæld helt uenig i. For man kan netop ikke bare søge en bestyrelsesstilling. Bestyrelser er langt hen ad vejen selvsupplerende. Det er netværket, der rekrutterer, og en gang imellem et rekrutteringsfirma, som der er flere eksempler på ikke får nok kvinder med i puljen, hvis kunden ikke insisterer. Derfor er der brug for, at der bliver gået anderledes systematisk til værks, hvis man vil sikre den diversitet, som det nu flere gange er bevist sikrer et firma bedre bundlinjer. Og nej, der skal altså meget gå-på-mod til at søge en stilling uopfordret – især på bestyrelsesniveau.

Så hvordan kommer vi derhen? Jeg tror på, at man vinder allermest ved at fremhæve de gode forbilleder og vise, at det faktisk kan lade sig gøre af helt naturlig vej. At dygtige kvinder kan både have et liv og samtidig indtage ledende poster. Og heldigvis bliver der flere og flere af dem.

Derfor blev jeg i den sammenhæng også ekstra stolt af at bo i Helsingør Kommune, da jeg fandt listen over kommunaldirektører og borgmestre i Danmark frem på nettet og lavede lidt statistik. Den hurtig sammentælling viser nemlig, at der er kun 14 kvindelige kommunaldirektører i Danmarks 98 kommuner. Og blandt Anette, Lone, Lisbeth og Rie har vi i Helsingør Kommune en Stine. Når det gælder borgmesterposten, så er der 12 borgmestre ud af 98, der kan kalde sig Trine, Marie, Sofia – eller altså Benedikte.

Og så kommer vi til det helt store scoop. For der er faktisk kun et eneste andet sted i hele Danmark, hvor der både er en kvindelig borgmester og en kvindelig kommunaldirektør. Og det er på Fanø, en kommune med blot 3.400 indbyggere. Så der er faktisk god grund til at rose både borgerne, som jo i princippet ansætter borgmesteren, og byrådet i Helsingør, som ansætter kommunaldirektøren, for at være fremme i skoene. Vi kan være stolte af at være en kommune, der nu også er et forbilledligt eksempel på diversitet på ledelsesplan. Godt gået, Helsingør!

Artiklen sidst ændret: 19. marts 2019 15:20

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Kan man sammenligne det arbejde, frivillige laver på Sundtoldsmarkedet med den indsats frivillige yder til for eksempel Hornbæk Havnefest?

Skydeselskabet 373553 april 19/20. 10-15.000 win win. 1751627

Job i Nordsjælland

Nybolig april 19/20 10-15.000 win 1753046
Autoflex Autopartner 383167, 1754257 15-20.000 win, maj 19/20
Louise Klinikken, 397931, 1754223, 10-15.000  win maj 19/20
Lynhjem Kunde nr. 34254 Ordre nr. 1753330 Antal visninger: 15-20.000side/logo
Nybolig april 19/20 10-15.000 win 1753046

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu