Talentkonkurrence i Helsingborg rykker også til Helsingør


Af Mads Birch

(Foto: Lars Johannessen)

Spillestedet The Tivolis band-konkurrence Pop Korn holdes i år også i Helsingør for at skabe springbræt for nye, lokale bands.

MUSIK: Talentkonkurrencen Pop Korn, der siden 2000 holdes for unge nyoprettede bands i Helsingborgområdet, suppleres i år med et dansk modstykke i Helsingør. De bedste bands fra hvert land møder derefter i finalen den 2. maj på The Tivoli i Helsingborg. Bag initiativet står to entusiaster, der ønsker at øge mulighederne for de lokale bands og fjerne grænserne mellem Sverige og Danmark.

Ifølge initiativtageren Hasse Jönsson på The Tivoli i Helsingborg er ideen bag Pop Korn at skabe et springbræt for nye bands, så de får mulighed for at stå på en rigtig scene og tage skridtet til en karriere i musikbranchen.

I år er det således udvidet til en svensk-dansk konkurrence, Pop Korn Nordic, hvor de, der går til svenske og danske semifinaler, mødes i en fælles finale. Det sker gennem et samarbejde mellem The Tivoli og Kulturværftet i Helsingør.

Seminar om musik

I løbet af konkurrencen har de deltagende bands mulighed for at deltage i et seminar på Kulturværftet, hvor de vil møde folk fra industrien og se hvordan man arbejder som musiker.

– Så får man jo et suverænt samarbejde mellem svenske og danske bands, som også er up-and-coming. Det er virkelig positivt. Det tror jeg kan opbygge noget rigtig stærkt, siger Hasse Jönsson, som blandt andet har været med til at starte koncertstedet The Tivoli i Helsingborg.

Konkurrencen er allerede i gang, og ifølge Hasse Jönsson har interessen været god.

24 danske og ca. lige mange svenske bands deltager. Kriterierne for at være med er, at de skriver deres eget materiale, mangler en kontrakt, og har forbindelse til henholdsvis Skåne og Sjælland.

– Vi har fået en større bredde på konkurrencen i år, der har været flere som har søgt, højere kvalitet, flere kvinder og flere bands. Indtil videre føles det virkelig positivt og som om det går i den rigtige retning, siger han.

Kan løfte regionen

Baggrunden for satsningen er Hasse Jönssons samarbejde med Rasmus Schrøder, som arbejder med bookninger til Kulturværftet. Sammen har de startet koncertsamarbejdet Öresound, hvor svenske og danske bands siden sidste år har haft chancen for at nå ud til publikum i nabolandet.

– Vi tænkte det samme. Vi sidder og laver stort set det samme. Han har et lignende område og de samme scener i Helsingør som jeg har i Helsingborg. Hvorfor ikke bygge noget sammen? For at kunne løfte regionen. Det blev Öresound. Vi tilbyder en platform til nye, men veletablerede, danske bands til at kunne komme og bryde igennem Sverige, og modsat – at svenske bands kommer til Danmark. Det er hele visionen med dette, siger Hasse Jönsson.

Pop Korn Nordic bliver en måde at få dem med han kalder rødderne, de bands som er nye og på vej frem.

– Vi vil også have de nye med, de som gror, for at udvikle dem og give dem en mulighed. Den største pointe med Pop Korn Nordic er at man åbner op for så mange danske bands som muligt får mulighed for at komme til Sverige og svenske til Danmark. Vi fjerner grænserne og giver bandsne den her mulighed for at bryde igennem, udvikle sig og lære sig mere om hvordan det fungerer, siger han.

Artiklen sidst ændret: 26. marts 2019 13:52

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018