FC Helsingør tog det ene point med fra udekampen mod topholdet Viborg FF. (Foto: Claus Birch)

Af Andreas Mayerhofer

FC Helsingør tog point mod tophold

Mestergartner april og 1 år frem. 19/20 15-20.000. win win 17xxxx

På et mål af Pascal Gregor sikrede FC Helsingør det ene point i udekampen mod 1. divisions førerhold, Viborg FF.

Viborg – FC Helsingør 1-1 (1-0)

1-0 Mikkel Agger (24.)

1-1 Pascal Gregor (82.)

Tilskuere: 2.195

FODBOLD: Et målmandsdrop så længe ud til at koste FC Helsingør endnu et nederlag i 1. division, men så dukkede Pascal Gregor op og headede det ene point til FC Helsingør i den svære udekamp mod Viborg FF.

I kampens første minutter forsøgte FC Helsingør at presse højt, men det lykkedes kun i enkelte tilfælde at vinde bolden og derefter holde presset på Viborgs bagkæde, og det varede også kun en håndfuld minutter, før Viborg fik styr på kampen.

Det var meget tydeligt, at jyderne gerne ville sætte Christian Sivebæk i scene over for Frederik Bay, og flere gange måtte FCH’eren ud i hårde dueller mod den lynhurtige modstander, og disse blev ikke nemmere af, at Bay modtog en advarsel allerede i den niende minut, men backen klarede opgaven flot i resten af kampen.

Fejl på fejl

Midt i første halvleg forsøgte helsingoranerne sig igen med at presse på Viborgs forsvar, og Patrick Olsen fik en god skudchance fra kanten af feltet, hvor fra en lidt forkølet afslutning trillede forbi stolen. Minuttet efter var det så den defensive skarphed, som manglede, og det udnyttede Mikkel Agger til at bringe hjemmeholdet på 1-0.

Først var det Mikkel Basse, der umotiveret mistede bolden, Andreas Holm kunne ikke følge med Agger, der dog kom så langt ned, at en afslutning ikke burde være farlig, men Viktor Anker kom alligevel på hælene, og FCH-keeperen var voldsomt medvirkende til, at bolden havnede i netmaskerne.

Et minut der ganske fint beskriver tilstanden i FC Helsingørs niveau de seneste uger og den udtalte uskarphed, der har præget holdet i begge ender.

10 minutter før pausen burde det være blevet 2-0, da Viborgs Mikkel Knudsen snød gæsternes offside-linje, og da han sendte bolden skråt bagud, var Oliver Thychosen nærmest alene med målet, men i noget nær Superman-stil, kom Viktor Anker flyvende ind i skuddet, som blev reddet til hjørne. En imponerende redning, der rettede noget op på fejlen fra målet.

FC Helsingør indledte anden halvleg bedst med fint spil på den vanskelige bane, der mindede mere om en sandkasse end et græstæppe, og det blev til den tørste FCH-chance efter en håndfuld minutter, da Mikkel Basse fik et helt frit skud fra kanten af feltet, men bolden blev unødvendigt placeret inden for Viborg-keeper Ingvar Jónssons rækkevidde.

Pascal Gregor igen

Chancen blev forarbejdet af Matheus Leiria, og brasilianeren syntes at være den eneste nøgle, der kunne passe i Viborgs forsvarslås, men han blev sjældent sat i scene. Han var med i den næste gode FCH-chance efter en god time, hvor en bolderobring højt i banen blev “flækket” videre med hovedet af Leiria til Nicolas Mortensen, men angriberens afvikling var for langsom, og Viborgs målmand kom ud og fik reddet.

Anden halvleg var generelt god fra FC Helsingørs side. Der blev ikke givet noget væk i defensiven, og selvom chancerne var sporadiske og halve, så var det gæsterne, der dominerede.

10 minutter før tid blev der sat trumf på. Efter godt sammenspil med Lucas Haren fik Patrick Olsen chancen, men bolden blev rettet af til hjørnespark. Her lagde Christian “TK” Køhler en perfekt dropbold ind i panden på Pascal Gregor, der sendte bolden i mål. Helt fortjent og meget, meget vigtigt for FC Helsingørs overlevelseschancer i 1. division. Ikke mindst set i lyset af, at Hvidovre kort efter sikrede sig sejren i Køge, og med dagens resultater nu er tre point over FC Helsingør – som nærmeste hold over nedrykningsstregen.

Det var i øvrigt også Pascal Gregor, der udlignede, da FCH spillede 1-1 i Viborg i efteråret.

Det ene point i Viborg bør give FCH-spillerne en tro på, at de kan være med. Det var trods alt rækkens førerhold, der blev taget point fra med en rigtig fin anden halvleg.

De næste uger med kampe mod FC Roskilde og Hvidovre kan vise sig særdeles afgørende i nedrykningskampen.

FC Helsingør (3-4-3): Viktor Anker – Pascal Gregor, Andreas Holm, Jonas Henriksen – Lucas Haren, Mikkel Basse (76. Ibrahim Samrawi), Christian Køhler, Frederik Bay – Patrick Olsen, Nicolas Mortensen (84. Osama Akharraz), Matheus Leiria (76. Douglas Ferreira).

Advarsler: Frederik Bay (9.)

Artiklen sidst ændret: 26. marts 2019 13:50

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Handelsbanken april 19/20, 20-25.000 win win 1752365

Job i Nordsjælland

Helsingør Svømmehal, Ordre 1725841 kunde 655501, 25.000 visninger side
KV-Revision, Kunde nr. 280954,  Ordre nr. 1725350, 40.000 visninger logo
Lynhjem  Kunde nr. 34254  Ordre nr. 1725515  Antal visninger: 30.000 side/logo
Tikøb bager  april19/20 10-15.000 win win 1751624
Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753426, alt bestilt 2x

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu