(Arkivfoto: Lars Johannessen)

Af Helsingør Dagblad

Debat: Helsingør Havn er kulturhavn med erhvervsaktiviteter

Flis – Af borgmester Benedikte Kiær, Helsingør Kommune

Noget tyder på, at de godt 20 skibe, der i år lægger til Kongekajen for at laste flis til varmeværket ikke blot har forstyrret Erik Østergaards (EØ) udsyn til havnen og Kronborg, sådan som man kan læse i Helsingør Dagblad den 27. marts 2019. Noget tyder på, at det slører for muligheden for at se tingene i et større perspektiv.

For det første træffer jeg som borgmester og formand for Havnebestyrelsen ikke egenhændigt beslutninger for havnen. Der er demokrati i havnebestyrelsen og vi er enige i, at der ikke er nogen modsætning mellem udviklingen af havnen som kulturhavn, og så det faktum, at vi fra havnebestyrelsen side har besluttet, at vi som et forsøg afprøver, om der kan losses flis i Helsingør et begrænset antal gange i vinterhalvåret. Et forsøg som også skal afsøge muligheden for, om der er grundlag for en kombineret krydstogts- og erhvervskaj i fremtiden. Det synes havnebestyrelsen giver god mening at afprøve, også fordi flisen i dag transporteres den lange vej fra Hundested til Helsingør i lastbil, hvilket er til stor gene for beboerne i Fredensborg og for miljøet generelt.

Artiklen sidst ændret: 21. oktober 2019 13:58

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har Helsingør kommune brug for en Sociolance, der er en ambulance med en socialfaglig medarbejder og en paramediciner, der tager sig af socialt udsatte?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu