Foto: Claus Birch

Af Jacob Henriques

Klumme: Helsingør Idrætspark – pølse, kærlighed og kildevand

Nsnet.dk – læs online

Thomas Horn 46 år, leder af Hellebæk Skole, gift med Ulrika og har to piger på 8 og 19 år. Der bliver diskuteret politik, mountainbikecykler, historie og selvfølgelig FC Helsingør i hjemmet i Jyllandskvarteret. Han er tidligere byrådsmedlem og folketingskandidat.

(Foto: Lars Johannessen).

”Du glemte noget dommer. Giv ham nu det kort”, runger det ud over stadion. Ikke mange kommentarer dør i det skjulte på græstæppet ved Nordre Strandvej.

Foråret har gjort sit indtog, og solen kæmper en brav kamp for at bryde igennem den tiltagende støvregn, der har lagt sig ind over Helsingør Idrætspark. Duften af stadionpølse rammer næsetippen, og man bliver tvunget til at tage stilling til, om man skal spise Baagø-pølsen nu eller vente til halvlegen. De velskrevne slagsange drøner ud af højttalerne, mens stadionspeakeren byder velkommen til klubbens nye amerikanske investorer. 10-12 ekstra entusiastiske fans forsøger ihærdigt at skråle gang i de resterende tilskuere, godt akkompagneret af Hornbækbanens karakteristiske tuden.

Stemningen er høj. Det er årets første hjemmekamp. Der bliver nikket og hilst. Flere løber spidsrod op og ned ad betontribunen for lige at hilse på kollegaer eller gamle klassekammerater. Maskotten Holger Danske uddeler et par kluntede krammere, og bag ved ølboden varmer Kronborggymnasterne op til halvlegens cheerleading.

Jo, et stadion fra 1923 kan skam stadig levere. Sjæl behøver ikke syne af så meget, og gode oplevelser behøver ikke være pakket ind i store armbevægelser. Men nu lakker det alligevel snart mod enden.

Til august får dagens 750 tilskuere betydeligt mere plads at boltre på sig. Det nye stadion på Gl. Hellebækvej vil kunne det hele og lidt til. Spillerne behøver nu ikke at have tisset af hjemmefra, og udebaneholdet får mulighed for at vaske nederlaget af sig, inden de sætter sig i bussen på vej hjem. Det er godt nok.

Men jeg kan nu alligevel godt blive lidt nostalgisk. Hvem glemmer jubelbrølet, da André Riel bankede 2-1-sejrsmålet ind mod de senere danmarksmestre fra FC Midtjylland i 2017, eller stilheden ved Nicolas Mortensens skæbnesvangre brændte straffespark mod Randers i samme sæson?

Ældre læsere husker sikkert, da de to byrådskoryfæer Per Tærsbøl og Jørgen E. Hansen i tidernes morgen pløjede banen tynd i forsøget på elegante tacklinger. Dengang med legendariske Jørgen Jensen som en sikker sidste skanse i den hedengangne 4. division. Ikke meget er sket på stadion siden tresserne, kan Tærsbøl tørt konstatere. Den syv år yngre Jørgen E. Hansen skulle efter sigende være blevet hurtigere. og nåh jo, atletikbanen er blevet flyttet ud til Rønnebær Allé til fordel for flere siddepladser. Ja, og så er der jo behændigt blevet lagt en cementflise ovre på den ”billige langside”, så det er blevet lettere at bestige betontribunen.

Jo, den gode gamle idrætspark kan skam godt ranke ryggen. Som træningsbane for landsholdet, med ungdomslandskampe og superligakampe på cv’et har hun absolut intet at skamme sig over. Med et græstæppe, der bedre end de fleste kan opsuge store mængder vand og med bysbørn, der står klar, når frosten bogstavelig talt skal bankes ud af jorden, kan hun klare mere end de fleste af sine provinssøstre.

Men der blæser som bekendt nye vinde ind over Ndr. Strandvej. Fodboldfolket skal snart til at finde nye cykelruter, smuthuller i hegnet og alternative parkeringspladser. Vores gamle idrætspark vil snart leve sit otium som luksusvillaer med storskærm i spisestuen og varme i gulvet. Efter 96 år i pølsedunst og kloge tilråb synes jeg faktisk, det er hende vel undt. Tja, og resultatet af dagens kamp mod HB Køge? Hmm… som det tørt blev konstateret på vej ud af tælleapparaterne: ”Lortekamp”, ”Ja, det må du eddermaneme nok sige”.

Artiklen sidst ændret: 28. marts 2019 13:37

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Kan man sammenligne det arbejde, frivillige laver på Sundtoldsmarkedet med den indsats frivillige yder til for eksempel Hornbæk Havnefest?

Multiflyt maj 19/20, 15-20.000 win win 17xxxx

Job i Nordsjælland

Restaurant Helsingør Golf, maj 19/20, 10-15000 win 1752529
Snedker Martin Olsen 375317, 1753662, win 1 aug 19/20
Entreprenørfirmaet TS 381440 april 19/20 10-15.000 win win 1751735
Tikøb bager  april19/20 10-15.000 win win 1751624
AH modegarn  maj 19/20, 25-30000 win 1753379, skift maj, juni, aug og sep

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu