Nu hører Movia efter: Der kommer trykte tidsintervaller på busstoppestederne


Af Josephine Vedel

(Foto: Lars Johannessen)

Både lokalt og på hele Sjælland var der i begyndelsen af februar oprør imod Movia, der havde taget en beslutning om at fjerne de trykte køreplaner fra bussernes stoppesteder.

Vi tror på digital tilvænning, lød det fra Benedikte Kiær, der er medlem af Movias bestyrelse.

Men ifølge både Ældre Sagen og Passagerpulsen, der varetager interesserne for passagerer i den kollektive trafik hos Forbrugerrådet Tænk, svigtede Movia sine ældre passagerer med den beslutning.

Movia er arrogante overfor de ældre, lød det blandt andet også fra Helsingør Dagblads chefredaktør, Bo Christensen.

I slutningen af februar troede vi så, at oprøret var hørt. Men det viste sig, at det blot var ruteplaner – altså hvor bussen kører hen – som bestyrelsen i Movia havde valgt at genindføre.

Men endelig ser det ud til, at Movia har hørt efter.

– I forlængelse af beslutningen om at genindføre rutebeskrivelser på stoppestederne, har Movia også besluttet at supplere med trykt information om, hvor tit bussen kører i løbet af døgnet og hen over ugen på henholdsvis hverdage, lørdage og søndag/helligdage, skriver Movia i en pressemeddelelse.

– Dermed har Movia imødekommet langt hovedparten af bekymringerne for, om det bliver sværere at bruge bussen uden trykte køretider på stoppestederne, lyder det også.

Og hvis alt går vel, håber Movia, at arbejdet med at sætte tavlerne op går i gang efter påske og vil være færdigt inden sommerferien.

Stoppesteder uden digitale informationsskærme vil blive prioriteret først.

Artiklen sidst ændret: 2. april 2019 14:57

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018