Leder: Med kunderne som gidsler


Af Helsingør Dagblad

Foto: Lars Johannessen

Pendlerne vågnede i går morges op til nyheden om, at lokomotivførerne strejkede på hele Sjælland. Kystbanen, S-togene og alle andre tog på Sjælland holdt stille, så folk måtte forsøge at finde alternative måder at komme på arbejde. Noget tyder desværre på, at strejken i går kan være den første af flere. I hvert fald var vi i november måned vidne til fire overenskomststridige arbejdsnedlæggelser, og der går rygter om flere arbejdsnedlæggelser i april. Konflikten mellem DSB og lokomotivførerne har nu stået på i mere end halvandet år, siden DSB blev medlem af Dansk Industri. DSB og dets ansatte kom i den forbindelse over på den private og billigere overenskomst, som Jernbaneforbundet selv har forhandlet på plads med DSB’s konkurrenter.

Artiklen sidst ændret: 2. april 2019 14:56

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018