Politiet foretager maratonmålinger på Helsingørmotorvejen frem til midnat mellem onsdag og torsdag. (Foto: Lars Johannessen)

Af Niels Berg

Fartbølle: “Det var min tvillingebror”

Politiet måler fart på Helsingørmotorvejen frem til midnat. De to hurtigste bilister er noteret for henholdsvis 174 og 177 km/t, og fartsyndernes undskyldninger er mange.

HELSINGØRMOTORVEJEN: Efter at en bil havde passeret politiets fartmåler på Helsingørmotorvejen i nordgående retning ved Brønsholmvej i Kokkedal onsdag vendte føreren bilen og kørte tilbage til politibetjentene.

Her bedyrede han, at det ikke var ham, der sad bag rattet, da bilens hastighed blev målt, men derimod hans tvillingebror.

Om tvillingen så havde kastet sig ud af bilen i mellemtiden, melder historien ikke noget om, men manden var alene i køretøjet.

Han var, fortalte han, i øvrigt på vej til Rigshospitalet, hvor hans hustru befandt sig, og det hastede. Det fik politifolkene til at oplyse manden om, at Rigshospitalet ligger i den modsatte retning.

En af mange fartsyndere

Han er desværre blot en af mange, der er kørt i politiets fartfælder siden speedmaraton blev skudt i gang på Helsingørmotorvejen onsdag ved midnatstid.

Ved 13-tiden onsdag var de to hurtigste bilister målt til at køre forbi kontrolposterne med henholdsvis 174 og 177 kilometer i timen. Politiet har taget opstilling flere steder på strækningen fra Vejenbrød til Gentofte og både i syd- og nordgående bane.

Målingerne, som foretages fra vejsiden og fra vejbroer samt ved brug af fotovogne og lasermålere, fortsætter på Helsingørmotorvejen til midnat mellem onsdag og torsdag.

Speedmaraton er et europæisk politisamarbejde og fortsætter ugen ud over hele landet.

Artiklen sidst ændret: 3. april 2019 14:51

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Er det rimeligt at tilbyde beboerne i Nøjsomhed/Sydvej op til 40.000 kroner for at acceptere opsigelser af deres lejemål?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu