Foto: Lars Johannessen

Af Jacob Henriques

Klumme: Når jeg får forårsfornemmelser…

Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753436, alt bestilt 2x

Jesper Lyngsøe Christensen er 53 år, oprindelig fra Storkøbenhavn og flyttede til Helsingør for mere end 25 år siden. Jesper har arbejdet med idræt i kommunen i 15 år.

Nu nærmer sig den tid, hvor foråret for alvor banker på døren. Selv om vejrudsigtens langtidsprognose stadig varsler nattefrost, så kan det ikke holde de spirende forårsfornemmelser tilbage. På den hyacintblå forårshimmel ses de første træk af traner og på våde marker og enge snadrer bramgæssene i tusindtal. På tagryggen sidder stæren og snakker om forårets komme, og i hegn og i hæk kan hverken solsorten eller musvitten holde deres forårstriller tilbage. I skovene står bøgen på spring og i skovbunden pibler det frem med vintergækker, erantis og ramsløg, mens det i parker og haver ikke varer længe før kirsebærtræernes knopper folder deres lyserøde skørter ud.

Men det er ikke kun naturen, der viser forårstegn. Vi mennesker mærker instinktivt omskifte i vejret, og det er som om, at vi i en stiltiende overenskomst pakker vores uld-iklædte tavshed væk sammen med vintertøjet og hilser pænt på hinanden med et ”dejligt, det er forår”, når vi promenerer i byens gader og stræder. Kun havefolket går rastløst rundt og venter utålmodigt på, at frosten slipper jorden endegyldigt. De er for længst færdige med at beskære, rydde og gøde jorden, og ventetiden bruges på at frekventere planteskolernes mangfoldige udbud af løg og frøposer, som blot ligger på hylderne og frister.

Til gengæld er der ingen rastløshed i lystbådehavnene. Her summer det af virketrang, og forårsluften er tyk af lugten fra bundmaling og tjære. Der slibes, males, pudses og apteres, mens der drømmes om sommerens togter – om det så blot er en weekendtur til Hven. De flittige og de forudseende sejlere, som allerede har søsat båden, får fornøjelsen af at krydse op mod den milde forårsvind, og skulle vinden lægge sig, kan de for hjemadgående motor sejle tæt på kysten og se silhuetter af wadersklædte lystfiskere på jagt efter havørreder på forårstræk. Jo, det spæde forår vækker så sandelig friluftsfolket!

Men det er ikke kun på vandet, der er begyndende forårsaktivitet. I byerne bliver cykelstierne omdannet til træningsbaner for lettere overvægtige ”Jakob Fuglsang-look-alikes”, der i stramtsiddende cykeltøj råber ”BAGFRA” med en røst så høj, at det kan kickstarte en ny #metoo-kampagne. Og på byens caféer trækker vi udenfor og indsvøbt i tæpper sidder vi med rimfrost på ryggen og nyder vores foretrukne kaffevariant, mens vi misser mod den endnu blege forårssol.

Vi længes efter forår, så når nu denne livsbekræftende årstid banker på døren, kan vi passende åbne døren og byde den velkommen med et gruk af Piet Hein:

Der er årstider nok, men af alle der gi’s

vil jeg tildele foråret første pris.

For i den bli’r sommeren til, som forgår

og gi’r plads for det dejlige efterår,

der indvarsler vinterens tid, som er den,

hvor der ikke er længe til forår igen.

Artiklen sidst ændret: 3. april 2019 14:43

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Kan man sammenligne det arbejde, frivillige laver på Sundtoldsmarkedet med den indsats frivillige yder til for eksempel Hornbæk Havnefest?

Nybolig april 19/20 10-15.000 win 1753046

Job i Nordsjælland

Handelsbanken april 19/20, 20-25.000 win win 1752365
Hjortgård 501136, 1751736, win 2,  aug 19/20
Strejf, 220955, 1753384, logo banner
Frøsø april 19/20 , 15-20.000 win win 1752468
Casper Andersson 325793 juli 19/20 20-25.000 1752476

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu