Den seksbenede kom forbi


Af Helsingør Dagblad

ØRESUND: Mange langs Øresundskysten lagde utvivlsomt mærke til det meget store "6-benede" fartøj, som lørdag kl. 15.30 passerede Kronborg og fortsatte sydover. Der er tale om MPI Resolution, som er verdens første specialbyggede fartøj til installation af havvindmøller – lige fra fundament og overgangsstykker til de store turbiner i toppen. De seks ben sænkes ned i havbunden, så fartøjet ligger helt stille under arbejdet. Det er ejet af firmaet MPI Offshore, der har hovedkontor i Middlesbrough i England. (Tekst og foto: borgerjournalist Kaj Hvolgaard)

ØRESUND: Mange langs Øresundskysten lagde utvivlsomt mærke til det meget store “6-benede” fartøj, som lørdag kl. 15.30 passerede Kronborg og fortsatte sydover.

Der er tale om MPI Resolution, som er verdens første specialbyggede fartøj til installation af havvindmøller – lige fra fundament og overgangsstykker til de store turbiner i toppen.

De seks ben sænkes ned i havbunden, så fartøjet ligger helt stille under arbejdet. Det er ejet af firmaet MPI Offshore, der har hovedkontor i Middlesbrough i England.

Artiklen sidst ændret: 9. april 2019 10:05

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018