Af Jacob Henriques

Klumme: Jeg elsker lyset

Meny april 19/20 25.000 IKKE win  random 1763673

Louise Manstrup kan noget med mennesker. Til daglig er Louise forstander for SPUC (Socialpædagogisk Udviklingscenter) i Helsingør, hvis hun da ikke læser master i Public Governance på CBS. Louise bor i Ålsgårde. 

Denne klumme har givet mig en unik mulighed for at reflektere over det, der optager mig og dele mine refleksioner med dig. Jeg ved godt, at du sikkert tidligere har læst og måske nydt en klumme fra mig om foråret og lyset. Men jeg kan ikke lade være. Lyset optager mig rigtig meget, hver dag hele året rundt. Jeg elsker nemlig lyset. Mit humørbarometer kommer op i det røde varme felt, når lyset vender, og dagene bliver varmere og længere.

Når der står forår i kalenderen, har jeg allermest lyst til at sætte kalenderen på pause og bare nyde. Jeg glæder mig allerede til forårets ekstra fridage og håber selvfølgelig, at de bliver både lune og solrige. Og så nyder jeg, at ikke to dage er ens i foråret.

Morgener og særligt forårsmorgener er jeg vild med. Jeg nyder stilheden, morgengryet og duftene. Jeg poster gerne billeder på de sociale medier med solopgange eller bare morgenlyset, som jeg gerne deler med andre hele året.

Som du ved, for det har jeg skrevet her mange gange, skal jeg jo helst ud og dyppe mig i Øresund hver morgen. Flere morgener i april måned er det kommet bag på mig, at bilens ruder er iset til, og der lige skal lægges et par minutter til at få tøet bilen op, inden jeg iført morgenkåbe kan luske ned til vandet.

Andre dage snører jeg mine løbesko, putter et håndklæde og badesko i rygsækken og lunter små 3 km gennem skoven ned til vandet. I skovens dybe stille ro nyder jeg stilheden, duftene og lydene. Skovbunden forvandler sig langsomt men sikkert fra at være brunlig fra efterårets nedfaldne blade til at blive spirende grøn. Vi har set de første anemoner, der vidner om forårets komme. Bøgen springer ud i vores østlige hjørne efter at have været sprunget ud i Jylland for dage siden. Det er som om, det sker over natten, at bøgen forvandler sig fra at være nøgen og bar til pludselig at blive lysgrøn og meget smuk. Duftene i skov og haver ændrer sig som træer, blomster og buske springer ud. OG jeg elsker det.

I vores have kommer der hver dag nye forskellige aktive fugle til, der kvidrer og gør klar til at bygge reder. De er stadig glade for solsikkefrø på ­foderbrættet og slås om at få andel i de lækre frø. En eftermiddag fik vi besøg af en spættemejse, som nød godt af havens ro og masser af solsikkefrø. Det varer ikke længe, før tranerne stiger til vejrs på deres rejse mod nord fra Kohaven. Selv om jeg har oplevet det i så mange år, er det stadig vildt at se, når en kæmpe flok traner danser på himlen, mens de venter på den helt rigtige vind til de svenske og norske skove.

Insekterne har travlt, frøerne kommer ud af vinterhiet, og snart kvækker de den skønneste sang. Bierne er allerede i gang med at suge nektar af forårsblomsterne. Desværre klækkes myggene i skovens vandhuller, og dem har vi så også glæde af hele sommeren. Det er til dato den eneste ulempe, vi har ved at bo lige op af skoven.

I påsken planlægges og indkøbes tomater, chili og agurker, der skal i drivhuset. Skønt er det at pleje afgrøderne, alt imens vi i tankerne glæder os til at høste.

Havemøbler støves af fra vinterens hi, og jeg planter forårsblomster i krukker og bede. I år får vi en skøn terrasse, og jeg glæder mig allerede til at nyde solen, varmen og sikkert også et godt glas vin med gode naboer og venner til lyden af fuglekvidder.

At komme hjem fra arbejde og stadig nå at nyde en solrig stund eller spise udenfor i de lyse aftener giver mig energi og glæde. Livet er sandelig en morgen­gave.

Artiklen sidst ændret: 11. april 2019 12:38

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Kan man sammenligne det arbejde, frivillige laver på Sundtoldsmarkedet med den indsats frivillige yder til for eksempel Hornbæk Havnefest?

Snedker Martin Olsen 375317, 1753662, win 1 aug 19/20

Job i Nordsjælland

LaFranceshop 501042, 1751629, 10-15.000 win maj 19/20
Berner Pedersen, maj 19/20,  15-20.000  win ordre 1752756, skift juni
Murer Mads Jessen Jensen april 19/20 20-25.000 win 1752360
Nature by hand april 19/20 15-20.000 win win, indtil 11/5, skift 29/5 1751631
Helsingør Svømmehal, 1752881, kunde 655501, 25.000 visninger top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu