Alarmselskab fik ikke politiet til at rykke ud til indbrudsramt skole


Af Niels Berg

Hellebæk Skolen. (Foto: Lars Johannessen)

Ifølge Dansk Sikkerhedsservice så rykker politiet ikke ud til indbrudssteder, hvis ejeren ikke er til stede. Men det bestrider politiet.

HELLEBÆK: Ifølge det alarmselskab, som rykkede ud til Hellebæk Skolen efter et indbrud natten til onsdag i denne uge, så blev Nordsjællands Politi orienteret om indbruddet umiddelbart efter at selskabet vagt var på stedet for at dække indbrudsstedet af.

Dermed var der mulighed for at sikre friske spor af gerningsmændene, men ifølge Lars Børgesen fra Dansk Sikkerhedsservice i Kvistgård, så dukkede der aldrig en patruljevogn op ved skolen da onsdag nat.

– Politiet rykker ikke ud, hvis der ikke repræsentanter for ejeren til stede, og det var der ikke i dette tilfælde, siger Lars Børgesen.

Ikke en fast regel

Indbruddet udløste alarmen, men selv om det lokale vagtselskab oplyser, at vagten var fremme på gerningsstedet på Skåningevej allerede seks minutter senere, så hindrede det ikke indbrudstyven eller -tyvene i at stikke af med otte bærbare computere fra skolens lærerværelse.

Det er dog ingen faste regler om, at politiet ikke rykker ud til et indbrudssted med mindre ejeren er til stede, siger vagtchef Dyre Sønnichsen fra Nordsjællands Politi i en kommentar til Børgesens udtalelser.

Mange forhold spiller ind

Han kan ikke udtale sig om det konkrete tilfælde, men siger:

– Det er rigtigt at vi har større mulighed for at få et overblik hvis ejeren er til stede, men ellers rykker vi ud i det omfang det er muligt.

– Der er flere parametre der spiller ind, for eksempel travlheden med grovere hændelser det pågældende tidspunkt, hundepatruljevognenes placering og mange flere, men i hvert tilfælde rykker vi ud dagen efter og undersøger gerningsstedet.

Ifølge skolen så har politiet da også på stedet dagen efter for at sikre spor fra gerningsmændene.

Artiklen sidst ændret: 11. april 2019 16:55

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018