Leder: Rødt lys betyder stop


Af Dorthe Carlsen

......og det gjorde den her heller ikke.

Hvert tredje minut kører en personbil eller en lastbil over for rødt i krydset Flynderborgvej- Stubbedamsvej i Helsingør. Det viser en opgørelse, som vi foretog tirsdag – en ganske almindelig tirsdag – mellem kl 15.23 og 15.53. Vores medarbejdere var overraskede og forbløffede. For nok er krydset berygtet, men at trafiksynderne var så mange, var ikke til at forstå.

Nu er krydset ikke et hvilket som helst kryds i byen. Det ligger i et tæt bebygget område. Mange skal hver dag forbi krydset på vej til butikker og byen i øvrigt. Men næsten værre er det, at både Helsingør Lilleskole og Kongevejens Skole ligger tæt på. Børn og unge skal forbi på hjem eller til fritidsaktiviteter. Helsingør Lilleskole laver ekstraordinær trafikundervisning for deres elever, som jævnligt skal forbi krydset. En dag som i tirsdags, hvor lysreguleringen var i udu, fik de lov til at ringe til forældrene, så de kunne blive hentet. Krydset var ganske enkelt for farligt at passere.

Artiklen sidst ændret: 11. april 2019 13:03

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018