Af Tine Zedeler

Helsingør Roklub vil gerne udvide samarbejde med skolerne

Helsingør Roklub udvider konceptet og tilbyder skoleelever på både mellemtrin og udskoling mulighed for at prøve kræfter med rosporten.

HELSINGØR: Siden efteråret har Helsingør Roklub haft et samarbejde med lokale skoler, hvor eleverne har haft mulighed for at træne roteknikker og komme ud på åbent vand. I den her uge var det 13 elever fra syvende til niende klasse fra Helsingør Lilleskole, der deltog i skolesporttræningen, som strakte sig over tre lektioner.

Helsingør Roklub har også et samarbejde med Tibberupskolen i Espergærde, hvor de elever der har idræt som linjefag, kan vælge et roskoleforløb.

– Vi er rigtig glade for vores samarbejde med skolerne, som vi har gode erfaringer med. Og vi kunne osse rigtig godt tænke os at udvide vores samarbejde og få endnu flere skoler til at sige ja til tilbuddet. Vi kan godt mærke, at det er svært at nå ud på skolerne med vores tilbud. Vores intention er, at vi til næste år kan deltage i Skole Ol på baggrund af de erfaringer, vi har gjort os. Vi har også nogle forløb i den kommende måned med elever fra Tibberupskolen. Det vi har gjort i år, og som vi fortsætter med, er at udvide forløbet til elever fra fjerde til 10. klasse, fortæller Line Pommer, som er ungdomsleder og træner i Helsingør Roklub og tovholder på skoleroningskonceptet. Også i forbindelse med det kommende skoleår har Helsingør Roklub på forhånd lavet en aftale med Helsingør Lilleskole.

Som deltager i skoleroningen får eleverne mulighed for at prøve kræfter med blandt andet ergometertræning og roning i robassin og komme ud på åbent vand, hvor roklubben stiller foreningens single-scullerbåde af typen “Edon” til rådighed.

Hvis man gerne vil lave en aftale med Helsingør Roklub, kan man gå ind på roklubbens hjemmeside, hvor der er information om, hvordan man melder sig til. Skoleroning er sponsoreret af Føtex i Helsingør Bycenter, som leverer frugt, ligesom slikbutikken Den Søde Tand i Bjergegade stiller præmier til rådighed. Skoleroningsforløbet afrundes hver gang med en konkurrence blandt de elever, der deltager.

Artiklen sidst ændret: 12. april 2019 15:11

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har Helsingør kommune brug for en Sociolance, der er en ambulance med en socialfaglig medarbejder og en paramediciner, der tager sig af socialt udsatte?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu