Carsten Bo (Foto: Lars Johannessen).

Af Josephine Vedel

Klumme: Lars og det 10. liv

Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753426, alt bestilt 2x

Carsten Bo Jensen, 60 år, er musiker, forfatter og foredragsholder. Tidligere folketingsmedlem, amtsrådsmedlem og borgmesterkandidat for Socialdemokratiet.

Faktisk tror jeg, at det var den ”politiske redaktør” fra nærværende lokalavis, der første gang, og formentlig intetanende om omfanget af sin egen historie, gjorde mig opmærksom på, at Lars Løkke har en slags ”brist”… eller hvad sådan noget nu kaldes?

Indtil da havde jeg haft fuldt op at gøre med at tyre Venstres nye dreng i klassen i Frederiksborg Amtsråd.

Lars og jeg tiltrådte samme dag som henholdsvis Amtsborgmester og Sundhedsudvalgsformand, årsskiftet 97/98, ligesom vi blev valgt til Folketinget med få års mellemrum. Jeg for S og han for V. Under vores første debatter havde jeg bemærket, at ”den lille” (som han naturligvis straks blev døbt) var væsentligt mere kvik end sine kollegaer, og det var faktisk forfriskende, at der omsider kom en topbegavet politisk modstander.

I øvrigt en flink fyr privat, der kan de fleste sange i arbejdersangbogen udenad, når han bli’r halvsnaldret…

Nå; men Løkke havde så (helt idiotisk og formentligt uden at tænke over det) kørt ”sort” med en taxa, på trods af, at vi har fri taxaboner, og nu ville HD’s politiske redaktør så gerne vide, om jeg mente, at ”Lars var færdig som politiker”, hvad der naturligvis var et tåbeligt spørgsmål, jeg uden videre kunne svare ”nej” til og rutinemæssigt tilføje ”at det naturligvis er en belastning for ham fordi… ” bla, bla, bla.

Det hele på politisk automatpilot, og i øvrigt via dén mobiltelefon, der siden blev en sag for mig selv.

Men i de følgende år kom alle Lars’ øvrige sager frem, begyndende med stakkevis af små bilag i hans tid som sundheds & indenrigs, finans og endeligt statsminister. I starten grinede vi til hinanden, når Lars fx forsøgte at sælge bonnen for ”to ristede med brød og en Cocio” til centralbogholderiet, ligesom Hørsholms konservative borgmester, Uffe Thorndahl og jeg dårligt kunne holde masken, over den besynderlige overnatning i anonymt kvindeligt selskab, på et tvivlsomt hotel og under falsk navn.

Så skulle man jo tro, at manden havde lært lektien og galskaben stoppede dér – men det gjorde den ikke! Tværtimod blev det værre. Skeletterne væltede ud af skabet, kulminerende med ekstremt dyre udenlandsrejser og hoteller, langdistanceflyvninger på 1. klasse og Venstres absurde indkøb af alt fra sokker til lange underbukser!

Det var det glade vanvid og ville have kostet 999 ud af 1.000 deres politiske liv, men i juni 2014 beviste Lars, at han er en sjælden politisk overlever – og hans comeback til statsministeriet året efter, var intet mindre end en sensation.

Siden 2017 har Løkkes regeringer atter været dømt ude. VLAK og DF har konstant ligget hele 10-12 pct. efter centrum-venstre i målingerne – og overtegnede havde lige akkurat nået at sige ”nu HAR ”den lille” sgu da brugt sine 9 liv” til min kone, da det blev aften, den 30. marts.

Fredeligt sidder man så dér, med sin TV-avis og sin velbegrundede S-selvsikkerhed, hvorefter Lars – fortsat lidt for tyk og fortsat lidt for lille – går ind og halvvejs banker min partiformand ud af studie 14!

Det er ikke rimeligt. Det er ikke sagligt. Halvdelen var løgn og den anden halvdel manipuleret – men politik på højeste niveau ER hverken rimelig eller saglig. Det handler om at vinde tvivlere, og faktum er, at Lars igen viste – uanset hvor man har sine politiske sympatier – at de stykker han deltager i, ikke er forbi, før den fede dame har sunget – og at Lars selv mener, at han besidder et 10. liv.

Jeg ønsker alle en god påske!

Artiklen sidst ændret: 13. april 2019 12:44

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Jobo Bilcenter, 374274, 1754440, 20-25.000 win maj 19/20, klargøring

Job i Nordsjælland

BAAGØ,  maj 19/20 15-20.000  win 1753557
Frøsø april 19/20 , 15-20.000 win win 1752468
Vi samler Helsingør 1755837 Bliv hørt 18/6 side + logo
Silverline 24/7-24/7 19. 20.000 win win 1731324 logo
Betina Grønbæk 1730237 280920 40.000 win 5/7-18-5/4-19 nyt top 20/12

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu