Af Pernille Hermann

Turkontoret er klar

Nordkysten Dyrehospital – artikelbanner

Her er programmet for forårs- og sommermånederne.

UDFLUGTER: Foreningen Turkontoret i Helsingør melder nu alt udsolgt til den store Kinarejse i maj og forbereder en knap så ambitiøs bustur til Sønderjylland i september. Den er ikke nået med i Turbladet, der udsendes i de kommende dage, men dukker op på hjemmesiden Turkontoret.dk – lige som forårs- og sommerprogrammet, der sælges fra i dag.

Som sædvanlig gælder det om at komme først til mølle til de mest efterspurgte ture, og hurtig tilmelding er nødvendig, for at bestyrelsen kan se, om der er nok deltagere, så økonomien hænger sammen. Som noget nyt er der gjort lidt mere ud af detaljerne i programmet, så man blandt andet får mere at vide om adgangsforholdene.

De fleste udflugter er med egen transport via Kystbanen.

Immigrantmuseet

Onsdag den 22. maj

Immigrantmuseet i Farum Kulturhus er Danmarks eneste museum for indvandringens kultur og påvirkning gennem flere århundreder. Et lille, men meget intens museum, der fortæller om de hollandske bønders indvandring til Amager i 1500-tallet, roearbejderne på Lolland, de tyrkiske gæstearbejdere i 60’erne og helt frem til nutidens flygtninge.

Turen er med tog og bus via Kokkedal station, og efter rundvisningen og tid på egen hånd i museet er der frokost på Cafe Petrine på Farum Bytorv.

Humlebæk Mikro Mejeri

Mandag den 3. juni

Ved Hørsholm Kongevej ligger den karakteristiske gule bygning, hvor ejeren Brian Nørtoft har passion for ost.

Her er der både rundvisning, foredrag og stor ostebuffet med tilhørende vin, og transporten går nemt med buslinje 353. Men husk at tjekke Rejseplanen hjemmefra, for køreplanen skifter den 22. maj.

Der er ingen trapper i mejeriet, så på denne tur kan alle deltage.

Helsingør Revyen

Torsdag den 6. juni

Helsingør Revyen genopstår i år på Restaurant Strejf i stationsbygningen – med Le Münster Swendsen, Dan Schlosser, Sune Svanekier & Simon Nøiers.

Der er bestilt billetter til revy og to retters menu til denne aften.

Frederiksberg Slot

Onsdag den 19. juni

Denne tur varer hele eftermiddagen og begynder med frokostplatte i “Hansens gamle Have” på Pile Allé.

Herefter er der rundvisning på det 300 år gamle slot med riddersalen, hvor der stadig spilles op til lanciers og vals til de store baller.

Andre seværdigheder er Marmorbadet, Det kinesiske Værelse, barokkirken og udsigten fra Flagaltanen. Desuden er Prinsessernes Pandekagekøkken igen blevet åbnet for publikum.

Hundested Havn

Torsdag den 27. juni

Der er mange grunde til at tage på bustur til Hundested med fiskeriet, lagrne af flis til fjernvarmen i Helsingør og ikke mindst de mange forskellige kunsthåndværksteder, bryggeri og den store årlige sandskulpturfestival. Her er temaet i år ”Mesterværker” inden for kunst, kultur, musik og arkitektur.

Turen inkluderer rundvisning og frokostbuffet på Røgeristen, og kaffe og dagens kage inden hjemturen.

Mangfoldige Nørrebro

Torsdag den 8. august

En rundvisning på Assistens Kirkegård med de mange kendte kunstneres gravsteder indleder besøget i “Københavns Bronx”, og så går turen ellers ud i gaderne med spændende butikker og duften af forskellige madkulturer.

Ruten går blandt andet ad den brostensbelagte Jægersborggade og forbi den røde Superkile, og frokosten er en wok-ret på Cafe Castro.

Hverdag på Stubben

Torsdag den 15. august

Her er muligheden for at kigge indenfor på Helsingørs kendte herberg og høre nærmere om livet som boligløs, og om Kirkens Korshærs arbejde for at hjælpe og støtte.

Lederen Anette Lauritsen tager imod, og besøget omfatter også både kaffe og dagens ret.

Københavns Lufthavn

Søndag den 1. september

Der er tog lige til døren – og så ellers to og en halv times rundvisning i Lufthavnens egen bus på det store område. Her er det nødvendigt at medbringe pas eller kørekort og oplyse navn og cpr-nummer i god tid. Efter rundvisningen er der fælles tur med Metroen til det store kolde bord på Restaurant Allékroen’ i Kastrup.

Hotel Marienlyst

Mandag den 2. september

Hotellet har gennemgået store forandringer i de seneste år, så der er meget nyt at se. Besøget begynder med frokost, og så er der rundvisning bagefter.

Kronborgs bedste sider

Onsdag den 11. september

Denne tur er “Kronborg Classic” med Frederik den 2. og dronning Sophie liv på slottet i centrum for rundvisningen. Turen går rundt i de kongelige gemakker, kongens arbejdsværelse, dansesalen med de kostbare Kronborgtapeter og Slotskirke, inden der er nedstigning til Holger Danske i Kasematterne. Frokosten afslutter besøget på Kadetten, der i bedste sundtoldsstil serverer skipperlabskovs.

Diakonissestiftelsen

Torsdag den 19. september

De 150 år gamle bygninger på Peter Bangs Vej er Diakonissestiftelses hovedsæde. Den kirkelige organisation omfatter i dag både hjemmehjælp, plejehjem, bofællesskaber for psykisk sårbare og hospice samt børneinstitutioner og uddannelse af sundhedspersonale og kirke- og kulturmedarbejdere.

Besøget har fokus på det historiske med indblik i de første diakonissers boliger og besøg i den ny renoverede kirke og alterbrødsbageriet. Stiftelsen har også sin egen café, hvor der er bestilt buffet.

Artiklen sidst ændret: 13. april 2019 05:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Berner Pedersen, maj 19/20,  15-20.000  win ordre 1752756, skift juni

Job i Nordsjælland

AH modegarn  maj 19/20, 25-30000 win 1753379, skift maj, juni
Fliserensning.dk april 19/20 15-20.000 win 1753334, skift 3/5
Malerfirmaet Nordkysten april 19/20 15-20.000 win win 1752452
Gl. Humlebæk kro. april 19/20 15-20.000 1752756 Påske, nyt mat start 27/5
Meny april 19/20 25.000 IKKE win  random 1763673

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu