Frederik Bay var bedste mand, da FC Helsingør måtte nøjes med 0-0 mod FC Fredericia. (Foto: Lars Johannessen)

Af Andreas Mayerhofer

FC Helsingør tabte 0-0

Nordkysten Dyrehospital – artikelbanner

Med brændte straffespark og et hav af brændte chancer måtte FC Helsingør nøjes med et point mod FC Fredericia. Det blev dyrt, da nærmeste bundrival FC Roskilde vandt 5-0 i Nykøbing.

FCH – FC Fredericia 0-0

Tilskuere: 714

FODBOLD, 1. DIVISION: FC Helsingør kom længere ned i dyndet, da det kun blev til et point mod tandløse FC Fredericia, mens FC Roskilde vandt over Nykøbing FC. Der er nu tre point op til nedrykningsstregen.

Det var hjemmeholdet, der lagde bedst ud med meget boldbesiddelse på FC Fredericias banehalvdel, og kampens første store chance faldt til Nicolas Mortensen efter et kvarters spil, da Frederik Bay spillede angriberen helt fri, men angriberens afslutning endte et stykke forbi mål.

Mortensensen fik en mere 10 minutter senere, da makkeren Douglas Ferreira kom rundt om forsvaret og sendte bolden skråt tilbage, men aflevereringen, der lå i knæhøjde blev sendt forbi målet. En særdeles velspillende Frederik Bay viste efter en halv times spil større præcision i disciplinen, da han tvang FC Fredericias keeper ud i fuld længde for at holde sit mål rent.

FC Fredericia bød sandt for dyden ikke ind med meget til kampen, og der skulle gå 39 minutter, før de truede Mikkel Bruhns mål. Det var – selvfølgelig – i forbindelse med et hjørnespark, hvor store Sonni Nattested kom højest, men han sendte bolden en meter over mål.

Mere skete der ikke i første halvleg, hvor FC Helsingør med afstand var det bedste holm, men bundholdet kendte ikke sin besøgelsestid.

Brændt straffespark

FC Helsingør startede igen bedst og var tæt på at komme foran efter fem minutter – og burde være kommet foran. Ført blev et godt hovedstød fra Nicolas Mortensen reddet på stregen og i virvaret efter chancen blev Pascal Gregor nedlagt i feltet, hvilket korrekt gav straffespark. Christian Køhler brændte mod FC Roskilde forrige uge, og Matheus Leiria blev sat til at sparke, men brasilianeren listede bolden forbi stolpen, og FC Fredericia slap dermed igen med skrækken. Det var tredje gang i sæsonen, at FC Helsingør brændte fra 11 meter-pletten.

Kampen gik lidt i stå efter det brændte straffespark, men Nicolas Mortensen fik endnu en friløber midt i halvlegen, men han ligner mildt sagt en selvtillidsforladt spiller, og den store chance blev misbrugt med en svag afslutning lige på den ellers passive keeper.

FC Helsingør pressede på i det sidste kvarter for at få alle pointene med sig, men det lykkedes ikke, og derfor endte kampen uden scoringer. Langt fra tilfredsstillende i en kamp, hvor FC Helsingør var klart bedst – og klart mest uskarpe.

Dagens gode nyhed var, at Lyngby vandt over Hvidovre i overtiden, så oprykkerne dermed nu kun er tre point foran FCH.

FC Helsingør (3-5-2): Mikkel Bruhn – Pascal Gregor, Andreas Holm, Jonas Henriksen – Matheus Leiria (78. Lucas Haren), Christian Køhler, Patrick Olsen, Mikkel Basse, Frederik Bay – Nicolas Mortensen, Douglas Ferreira (73. Lucas Lodberg).

Advarsler: FCH: Andreas Holm (21.), Douglas Ferreira (37.), Nicolas Mortensen (61.), Christian Køhler (92.). FCF: Dennis Høegh (34.), Andreas Oggesen (77.)

Artiklen sidst ændret: 14. april 2019 15:46

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
LaFranceshop 501042, 1751629, 10-15.000 win maj 19/20

Job i Nordsjælland

Kaiser april 19/20 15-000 win banner. 4 forskellige ældre sky, flæsk logo, aften midt/bund, smørrebrød side  175163520.
CPH Motorcykler, 501308, 1755176, 10-15.000 win maj 19/20
Gl. Humlebæk kro. april 19/20 15-20.000 1752756 Påske, nyt mat start 27/5
Jobo bilcenter, 374274, 1724821, 20000 visninger logo/side
Tibberup Høkeren maj 19/20 10-15.000 win  1752369

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu