Af Kirsten Moth

Risoms lidenskab for keramik: Udvider Galleriet Hornbæk med keramisk kunst og værksted

Apperupvej e-mægler 397432 – logo side artikel 40.000 win, Skift til Wilstrup 20/12. Skift 22/3

Galleriejer i Hornbæk, Susanne Risom, lancerer den helt unikke “Hornbæk Krukken”. Se de første nummererede eksemplarer ved åbningsreceptionen.

HELSINGØR: Lidenskaben for kunstnerisk skønhed har hun haft i mange år og siden 2007 har Susanne Risom delt sin lidenskab med det store antal gæster, der har besøgt hendes galleri først på Lappen 18 i Helsingør og siden 2007 i Galleriet Hornbæk, Ndr. Strandvej 340 i Hornbæk.

Onsdag åbner Susanne Risom endnu et studio og galleri. Dør om dør med Galleriet Hornbæk vil den aktive galleriejer nu skabe et arbejdende studio inden for keramik. I det nye værksted vil man kunne se forskellige kunstnere arbejde og man vil kunne opleve hele den proces, der ligger til grund for keramisk kunst. Helt epokegørende lancerer galleriet unikke lerkrukker, der vil blive kendt som “Hornbæk Krukker”. Udvalgte, anerkendte kunstnere og keramikere bliver fremover inviteret til at vise deres talent ud i lerets verden ved at bearbejde de unikke lerkrukker.

De første tre krukker

Således kan man ved galleri- og studioåbningen onsdag opleve Hornbæk Krukke model 1, nr. 1 samt model 1, nr. 2, der bliver bearbejdet af de to kunstnere, Pylle Søndergård og Pernille Clausen. Model 2, nr. 1 står kunstner Geert Kisum for.

Det er en af verdens bedste keramikere, Bjarne Puggaard, der har drejet Hornbæk Krukken efter tegning af Hans Søndergård. Bag ideen og formgivningen står Susanne Risom.

– Det er min idé med udvidelsen, at gæsterne kan opleve værkerne i proces og få mulighed for at opleve kunstnerne arbejde og tale med dem. Det vil skabe en fantastisk energi og aktivitet i de nye udvidede lokaler. Man vil nu træde ind i et kreativt miljø, hvor man også kan “risikere” at få lidt våd maling på tøjet, smiler Susanne Risom.

Fascineret af ler

Hun har altid selv været fascineret af leret som materiale. Mens hun i en årrække boede i England og studerede Fine Arts Valuation, investerede hun selv i sine første keramiske kunstværker.

– Med det arbejdende værksted vil jeg også gerne give nogle muligheder til kunstnere. Muligheder, som ikke alle har og tanken er, at jeg vil indgå som mæsen, som deres støtte og hjælper. Men nu må vi se, hvordan det udvikler sig, siger Susanne Risom.

Ved åbningen i morgen, onsdag, vil der være keramiske værker af danske Per Weiss, Lene Regius, Pylle Søndergård, Louise Egedal, Rikek Elgaard, Ursula Reuter Christiansen, Lin Utzon, Lise Honoré og Bente Hansen.

Også udenlanske kunstnere har fundet vej til Galleriet Hornbæk, blandt andre Bertrand Thibault, David Fry, Peter Wills og Marianne de Trey.

Åbningsreceptionen for Galleriet Hornbæk Studio holdes onsdag den 17. april klokken 14 til 18.

Artiklen sidst ændret: 15. april 2019 17:27

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
BAAGØ,  maj 19/20 15-20.000  win 1753557

Job i Nordsjælland

Louise Klinikken, Ordre 1725086, kunde 397931, 25.000 visninger logo/side
https://www.kunstnershoppen.dk/
Nature by hand april 19/20 15-20.000 win win, indtil 11/5 derefter nyt mat
Viridis 25.000 visninger fra 1/5. Kunde 369687 ordre 1724844 logo/side. skift 19/3
HF Byg 353825 1723481 top 40.000 win win 1. maj 18-1.maj 19

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu