Sundbusserne planlægger sommerrute til Hven


Af Kirsten Moth

Flere forbindelser til den svenske ø midt i Øresund er i spil, når rederiet Sundbusserne i Helsingør forhandler sommerplanerne på plads.

HELSINGØR: Rederiet Sundbusserne i Helsingør har flere planer i støbeskeen for den kommende sommersæson.

En direkte forbindelse mellem Helsingør og Hven, den frodige svenske ø midt i Øresund, som man kan se fra Helsingør og fra hele kyststtrækningen sydpå, er en af de planer, som der aktuelt arbejdes på.

Indtil den plan realiseres, åbner rederiet i løbet af maj en mulighed for en rute flere gange ugentligt til Hven fra København. Det bliver sundbus Jeppe, der bliver indsat på ruten København (Havnegade 39)-Hven-Helsingør og retur, som Sundbusserne ejer.

Det betyder, at man kan tage til Nyhavn og hoppe på skibet der og tilbringe dagen på Hven, før man bliver hentet sidst på eftermiddagen igen og sejlet tilbage til Nyhavn.

Eller man kan tage en overnatning på Hven og sejle med til Helsingør næste formiddag, når Jeppe lægger til igen.

Denne rute er allerede lagt i fartplanen på www.visithven.dk med rederiet Sundbusserne som transportør.

Nye samarbejdspartnere

Derudover kan direktør for Sundbusserne, Hans Froholdt, løfte sløret for en helt tredje sejlrute, som der også forhandles om.

– Vi taler i øjeblikket med en ny samarbejdspartner om en rute til Hven fra Helsingør, hvor passagererne står på i Helsingør, køber billet til Hven hos os og skifter til et andet skib i Helsingborg, som sejler til Hven. Vi har ikke aftalen helt på plads endnu, men regner bestemt med at få det. Skiftet fra skib til skib i Helsingborg vil blive meget nemt og enkelt for passagererne, siger Hans Froholdt.

– Hven er et fantastisk sted, hvor man virkelig kan få en på opleveren. Derfor er vi også leveringsdygtige i hele oplevelsespakker og masser af inspiration, fortæller direktøren, der i øvrigt pointerer, at det stadig er ambitioner for rederiet Sundbusserne om at have to skibe i drift mellem Helsingør og Helsingborg.

– Vi vil gerne have Jeppe i gang på overfarten igen sammen med sundbus Pernille og det regner vi bestemt også med, at vi får, siger Hans Froholdt.

Artiklen sidst ændret: 18. april 2019 17:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018