Slip tyrene løs, det er vår!


Af Niels Berg

KELLERIS: Seks tyre blev sat på græs på Naturstyrelsens arealer på Krogerupvej i Kelleris ved Humlebæk lørdag formiddag. Det skete i strålende solskinsvejr, og mange familier og andre interesserede havde lagt vejen forbi for at se, bondemand Ole fra Helsinge slippe kvæget løs på markerne. De stod i en kvægtrailer og blev mere og mere utålmodige efter at slippe ud i det grønne. Den glæde, de følte ved at blive sluppet fri på markerne, var da heller ikke til at overse.

Nu skal de gå og græsse under åben himmel til efteråret kommer. Så bliver slagtet og medlemmerne af Kelleris Græsningslaug deles om at aftage kødet.

Det nu seks år gamle græsningslaug består af over 20 familier og medlemmer, der i 2019-sæsonen passer de galloway-, aberdeen- og limousine-ungtyre, som nu er sluppet ud på Naturstyrelsens grønne arealer i Kelleris. Foruden pasning af dyrene er laugets medlemmer også vært for arrangementer med naturformidling, naturpleje og socialt samvær.

Som medlem får man mulighed for at købe en andel af det bæredygtige og velsmagende kød eller man kan vælge at bare tage del i foreningens aktiviteter.

berg

Artiklen sidst ændret: 20. april 2019 15:03

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018