FC Helsingør i kæmpe fadæse mod bundprop


Af Andreas Mayerhofer

Med et 1-2-nederlag til Thisted søndag eftermiddag har FC Helsingør gjort livet mere end svært for sig selv i bunden af 1. division.

FC Helsingør – Thisted FC 1-2 (1-0)

1-0 Frederik Bay (27.)

1-1 Marcus Solberg (64. str.)

1-2 Sakari Tukiainen (88.)

Tilskuere: 761

FODBOLD, 1. DIVISION: Med Thisteds første sejr i 14 forsøg kom FC Helsingør meget tættere på nedrykning i 1. division. Det gik ellers planmæssigt for hjemmeholdet på Helsingør Stadion, indtil et besynderligt straffespark satte budproppen i gang, og kort før tid blev Peter Fehers tropper sat til vægs.

Fart i front

Med karantæner til Douglas Ferreira og Nicolas Mortensen var Peter Feher tvunget til at rokere i angrebet, og træneren satsede på fart med Matheus Leiria og Lucas Haren på toppen.

Inden der var gået et halvt minut stod det klart, hvorfor der var satset på fart. En lang bold bagom Thisteds bagkæde blev løbet op af Haren, der dog ikke nåede at få kontrol over bolden.

Det var et FC Helsingør-hold, som var opsat på at få afsluttet, og efter fem minutter leverede Patrick Olsen kampens tredje FCH-afslutning, hvor Thisteds keeper, Mathias Rosenørn, måtte ud i fuld længde for at redde.

Matheus Leiria kom endnu tættere på en håndfuld minutter senere, da også han viste fart og kom fri. Fra en spids vinkel hamrede han kuglen på nærmeste stolpe. Ren udtur for FCH.

På minussiden gav helsingoranerne for mange dødbolde væk i egen forsvarszone, og det var helt tydeligt her, Thisted satsede deres kræfter.

Forløsningen kom efter 26 minutter, da legekammeraterne Frederik Bay og Matheus Leiria vævede sig igennem Thisteds forsvar. Bay endte i afslutterens rolle og med et fladt skud lagde han bolden ind ved nærmeste stolpe. Et regulært klassemål af wingbacken.

10 minutter før pause var det igen tæt på, da Christian Køhler så, at Rosenørn var langt ude af sit mål. Fra 45 meter trykkede “TK” på mål, og her var overliggeren i vejen for et særdeles spektakulært mål.

En særdeles god første halvleg af FC Helsingør, der kun kunne ærgre sig over, at føringen ikke var større. Det viste sig at blive særdeles dyrt.

Udligning på straffe

Thisted kom bedre ud til anden halvleg, og det pressede hjemmeholdet længere tilbage på banen, men det blev aldrig farligt.

Først efter godt en times spil, da der pludselig blev dømt straffespark til gæsterne i en situation, hvor bolden ikke engang var i feltet. Det var umiddelbart kun dommer Patrick Stenzel Rasmussen, der kunne se den forseelse, som Ibrahim Samrawi havde begået. Marcus Solberg sendte bolden i mål til 1-1.

FC Helsingør var tæt på at slå hurtigt tilbage, da netop indskiftede Lucas Lodberg kom til en god chance, men han blev generet tilstrækkeligt til ikke at få afsluttet godt nok.

Efter at have spillet på Thisteds præmisser i det meste af anden halvleg, fik FC Helsingør lagt tryk med et kvarter tilbage, men sporadiske chancer gav ikke noget, og i stedet slog Thisted kontra tre minutter før tid, da Sakari Tukianinen tørrede Daniel Jørgensen og sparkede sejren til Thisted.

En kæmpe fadæse af FC Helsingør, der ikke udnyttede nederlag til Hvidovre. Med en udekamp mod Silkeborg i vente synes nedrykningsstregen nu et godt stykke væk. Der er tre point op til Hvidovre og fire til FC Roskilde. Thisted spillede sig tilbage i overlevelseskampen, hvor bundholdet nu er et point fra FCH. Der mangler seks runder.

FC Helsingør (3-5-2): Mikkel Bruhn – Pascal Gregor, Jonas Henriksen, Daniel Jørgensen – Ibrahim Samrawi (84. Nicolas Willumsen), Patrick Olsen, Mikkel Basse (84. Anders Holst), Christian Køhler, Frederik Bay – Lucas Haren (64. Lucas Lodberg), Matheus Leiria.

Advarsler: Thisted: Hunter Gorskie (42.), FCH: Ibrahim Samrawi (63.)

Artiklen sidst ændret: 23. april 2019 15:17

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018