Studerende holdt gratis påskefrokost for Stubbens brugere


Af Tine Zedeler

Knap 30 brugere havde tilmeldt sig påskefrokosten søndag middag på varmestuen og herberget Stubben. Det er Shanna Christensen og Nathasja Vest, som begge læser på socialrådgiveruddannelsen, der står bag initiativet.

Af

HELSINGØR: Der var dækket op til knap 30 gæster, med plads til flere udenfor, da Stubben søndag middag inviterede til gratis påskefrokost. Der dukkede både yngre og ældre brugere op til frokosten, ældste deltager var 96 år.

For Nathasja Vest og Shanna Christensen var det en glædens dag og kulminationen på det initiativ, de satte i gang efter at have tænkt tanken første gang op til jul i år.

-Vi har begge to haft med kriseramte mennesker at gøre mens vi har været i praktik, og derfor talte vi om, efter jeg havde vendt det først med min mor, at samle penge ind til en gratisk frokost for Stubbens brugere, fortæller Nathasja Vest, som er vokset op i Espergærde og sammen med sin medstuderende Shanna Christensen, læser til socialrådgiver på skolen på Frederiksberg.

-Der sker altid en masse til jul, men ikke så meget i påsken. Derfor var vi enige om, at det var et godt tidspunkt, fortæller Shanna Christensen.

Sat indsamling i gang

Eftersom begge studerende er på SU er pengene til påskefrokosten sponsoreret af folk udefra gennem opslag på de sociale medier.

– Vi har samlet 4.400 kroner ind, primært gennem vores eget netværk. De fleste af pengene kom allerede ind i løbet af de første timer, fortæller Shanna Christensen.

Det er Nathasja Vest’ mor, Charlotte Vest, som driver Cafe Ludo i Helsingør Hallen, der uden arbejdsløn har stået for at forberede maden.

Et fantastisk initiativ

Derudover er der også blevet råd til gode og brugbare præmier til vinderne af bingospillet, som gæsterne har mulighed for at deltage efter frokosten, hvor der også vil blive budt på kaffe og lidt sødt til ganen.

-Det er et fantastisk initiativ. Det, at det er de studerende selv, der har samlet penge ind, og arrangeret mad og sørget for gaver til bingospillet, er utrolig flot. Det betyder ikke kun noget for brugerne, men også for os internt. Jeg har kunnet give personalet fri i påsken, og samtidig har vi sparet de penge, vi ellers skulle have betalt for mad til påskefrokosten, som vi plejer at holde , fortæller Anette Lauritsen, leder af Kirkens Korshær, Helsingør.

Frivilligt arbejde i påsken

En af de frivillige der har meldt sig til hjælpe til ved påskefrokosten er Annette Mathiesen.

Hun var også på “job” som frivillig i går i Tikøb, hvor hun solgte tæpper og strikvarer, som frivillige har lavet til fordel for Kirkens Korshærs arbejde i Helsingør.

Også de øvrige dage i påsken bruger hun på frivilligt arbejde.

-Sådan er det, når man stadig er på arbejdsmarkedet. Jeg kan godt lide at hjælpe lidt til, fortæller Annette Mathiesen.

Også Sundbussernes Cafe Pernille er med som sponsor for påskefrokosten i form af frisksmurt smørrebrød som de gæster, der dukker op, kan få med hjem.

Trist besked

Det var ikke kun glæden over påskefrokost og bingo, det handlede om. Anette Lauritsen havde således også en trist besked med til gæsterne ved påskebordet.

Således er en af Stubbens beboere Bjarne Madsen, som er kendt af mange, død efter have været indlagt på hospitalet i 14 dage.

– Beboerne har fået det at vide. Bjarne sov ind i går. Han blev kun 51 år, men som lægen sagde, så var det dobbelt op i livsførelse, fortalte Anette Lauritsen de forsamlede.

Artiklen sidst ændret: 23. april 2019 15:18

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018