Er der nogen, som har set tryllebogen?


Af Andreas Mayerhofer

Frustrationen var til at få øje på i FC Helsingør efter det sjette nederlag på hjemmebane i denne sæson. (Foto: Claus Birch)

Peter Feher har bladret meget rundt i taktikbogen de seneste måneder for at finde den formel, der skal sætte FC Helsingør på sejrskurs. Den har han kun sporadisk fundet – 4 gange på 19 forsøg! Selv når spillet er fint, så kommer resultaterne som regel ikke, og nu synes en redning i 1. divisions efterhånden at skulle findes i bogen med trylleformularer. Med seks runder tilbage og et friskt nederlag til bundholdet Thisted – som ikke havde vundet i seks måneder – så er FC Helsingør på direkte kurs mod endnu en nedrykning. Det er svært at se, hvem der skal hive flokken af spillere op ved hårrødderne, så de i flere på hinanden følgende kampe kan levere på et niveau, der giver sejrene.

Det har vel sjældent været mere tydeligt, hvor skrøbeligt FCH’s fundament er, end da Thisted, den absolutte bundprop, for anden gang i sæsonen vandt på Helsingør Stadion. Det kan da godt være, at dommeren var dårlig, banen var ujævn, vinden var kold, bolden var skæv, eller hvad der nu kan få skylden. At tabe to gange til et mandskab af fyraftensprofessionelle, der ifølge egen ledelses udsagn ikke har økonomi til at spille 1. division og ifølge undertegnede ikke har spillemæssigt niveau til den næstbedste række – det er helt simpelt en kæmpe fiasko.

Ubegribeligt bundniveau

Det var på mange måder en god første halvleg søndag eftermiddag bortset fra, at der manglede lidt coolness i offensiven, hvor en smule skarphed havde lukket kampen før pausen. Selv de mest optimistiske Thisted-tilhængere havde næppe set noget i de første 45 minutter, som tilsagde, at kampen skulle ende med tre jyske point. Eller et enkelt for den sags skyld.

Det havde FC Helsingørs spillere tilsyneladende heller ikke ikke set komme. De lignede en flok, der bare skulle ud og køre sejren hjem på rutinen. Sagen er bare, at de ikke har den rutine, og derfor går det galt så tit.

Niveauet faldt drastisk lige fra anden halvlegs start, og der var ikke sammenhæng i de ting, som de enkelte aktører foretog sig, og på få minutter fremstod FC Helsingør som en light-udgave af Thisted FC. Den spilleform er Thisted sjovt nok bedre til, og de mange hovedløse fremlægninger og manglende evne til at holde bolden i egne rækker endte meget naturligt med en resultatmæssig nedsmeltning.

Der bliver talt meget blandt spillerne om, at kvaliteten er til mere end en bundplacering i 1. division. Når holdet rammer topniveauet, så er der noget om snakken, men bundniveauet er ubegribeligt lavt, og det er beskæmmende så sjældent, det lykkes alle spillerne at lave en sammenhængende og helstøbt indsats. Kæden er som bekendt ikke stærkere end det svageste led, og for FC Helsingør knækker kæden alt for ofte på helt vitale tidspunkter.

Alle skal løfte sig

Nu er kniven sat tæt til struben, og nedrykningen er faretruende nær. Helt præcist seks runder, hvis der ikke meget snart findes en (trylle?)formular, der kan løse problemet.

Jo, det er bestemt Peter Fehers ansvar, at det går, som det går. Det er ham, som er ansvarlig for den daglige træning, holdsammensætning og taktik, og med det kendskab, man får af at følge holdet i det daglige fra sidelinjen, så knokler han og teamet for at få forhindre den sportslige katastrofe, som en nedrykning vil være.

Skal det lykkes, så kræver det altså en anden indstilling fra spillerne, der for manges vedkommende mangler gnist og aggressivitet på banen. De to ting kan måske være hovedingredienserne i den trylledrik, der skal brygges i den kommende uge, for nu er der akut brug for point – og de skal komme på udebane mod førerholdet Silkeborg.

Selvfølgelig kan redningen lade sig gøre, men det kræver nogle i denne sæson sjældent set takter fra alle mand. Lige fra cheftræner til spilleren på den yderste bænkplads. I de sidste seks runder skal der rettes voldsomt op på tallene, som siger en udebanesejr og seks hjemmebanenederlag i sæsonen. Redningen kræver formentlig mindst 10 point.

Det er menuen. Velbekomme!

Artiklen sidst ændret: 23. april 2019 15:17

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018