FC Helsingør fyrer træneren


Af Andreas Mayerhofer

Peter Feher er fortid som cheftræner i FC Helsingør. Nederlaget i bundkampen mod Thisted fik bægeret til at flyde over hos ledelsen, der i stedet indsætter amerikanske Omid Namazi i bestræbelserne på at redde livet i 1. division.

FODBOLD: Endnu et elendigt resultat til FC Helsingørs bundhold i 1. division får nu konsekvenser. Cheftræner Peter Feher fik 2. påskedag silkesnoren efter godt syv måneder i spidsen for Superliga-nedrykkerne. 4 sejre i 19 kampe er langt under forventningerne, og derfor vil klubledelsen nu forsøge at komme over nedrykningsstregen i 1. division med en ny person ved roret. Det bliver amerikanske Omid Namazi, der for få uger siden blev ansat i FCH som chefscout i USA.
– Jeg er meget, meget ærgerlig over, at vi skal sige farvel til Peter Feher, som utvivlsomt er en dygtig træner, og han har indiskutabelt flyttet vores træningsmiljø mod langt mere professionelle forhold. Men vi må også sige, at 4 sejre i 19 kampe er alt for lidt, og derfor har vi valgt at afbryde samarbejdet nu, siger FC Helsingørs direktør, Janus Kyhl.
Fælles beslutning
I stedet for Feher kommer nu en træner, der ikke umiddelbart har den store berøringsflade med dansk fodbold. Namazi har arbejdet med det iranske landshold, og han har været cheftræner for et amerikansk ungdomslandshold. Det ligner et trænerskifte, der er orkestreret af de nye amerikanske ejere med FC Helsingør A/S-formanden Jordan Gardner i spidsen.
Hvem har taget beslutningen om fyringen?
– Det er ikke noget, vi beslutter alene. Det er en vurdering, vi i ledelsen har taget i fællesskab, siger Janus Kyhl.
Den udlægning er bestyrelsesformand Jordan Gardner enig i. Det er den amerikanske investorgruppe, som ejer 51 procent af FC Helsingør, der er kommet med afløseren.
FC Helsingør står over for seks kampe, hvor der skal mere end hæderlige resultater på bordet for at overleve i 1. division. Det bliver altså Omid Namazi, der får ansvaret for den præstation.
– Jeg er sikker på, at Omid er den rigtige person til jobbet. Han har en stor erfaring med at være træner, og så passer hans mentalitet godt til opgaven. Han var med inde og se kampen mod Thisted i søndags, og han har set flere kampe på video. Han er overbevist om, at holdet kan overleve, siger Jordan Gardner.
Erfaring kan bruges i Danmark
At den nye træner bortset fra en kamp mod Thisted og lidt videomateriale ikke har haft berøring med dansk fodbold, bekymrer ikke bestyrelsesformanden.
– Omid Namazi har som sagt international erfaring fra sit arbejde med Irans landshold, og jeg er sikker på, at han kan overføre sine kompetencer til danske forhold, siger han.
Svært farvel
Det er anden gang i sæsonen, at FC Helsingør har fyret en træner, og det er tilsyneladende ikke den del af direktør-jobbet, der er den mest interessante.
– Det er anden gang på kort tid, hvor vi siger farvel til en person, som jeg vældig godt kan lide. Det er svært, men sådan er det game her, og nu må vi få det bedste ud af det. Jeg er sikker på, at vi kommer til at se Peter i dansk topfodbold i årene fremover. Jeg ærgrer mig bare over, at det ikke bliver i FC Helsingør. Nu må spillerne vise os og ikke mindst Peter, at de har rykket sig det seneste halve år. Det gør de ved at præstere på banen, siger Janus Kyhl.
Omid Namazi er ansat som træner for resten af sæsonen.

Artiklen sidst ændret: 23. april 2019 15:17

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018