Den 1. maj 2018 måtte Dannebrog sejle forbi Helsingør på grund af en kraftig blæst. I år bliver der krydset fingre for et bedre vejr, når skibet begynder sin sommertogt fra Helsingør den 3. maj.

Af Josephine Vedel

Dronningens sommertogt begynder i Helsingør

Fredag den 3. maj omkring klokken 15 lægger Kongeskibet Dannebrog til kaj i Helsingør med Dronning Margrethe om bord.

HELSINGØR: Fredag den 3. maj anløber Kongeskibet Dannebrog Kongekajen i Helsingør, og Hendes Majestæt Dronningen går i land.

Her vil borgmester Benedikte Kiær stå parat til at byde velkommen sammen med blandt andet fanebærere fra forskellige soldaterforeninger. Helsingør Pigegarde vil sørge for musikken.

Anløbet i Helsingør er samtidig startskuddet på Dannebrogs sommertogt, og der vil da også bogstaveligt talt blive skudt den dag – der gives nemlig salut fra Kronborg klokken 15, hele 27 skud for Majestæten.

Kort efter klokken 15 vil Kongeskibet lægge til kaj således, at Majestæten stiger i land umiddelbart efter skibets færdigfortøjning.

Majestæten forlader derefter området i bil.

Dronningen sejlede forbi

Sidste år måtte de mange fremmødte desværre bare se skuffede til, da Dannebrog på grund af vejret sejlede videre.

En kraftig blæst og strøm gjorde nemlig, at Jagtkaptajnen, der er kaptajnen på kongeskibet, vurderede, at det ikke ville være forsvarligt at lægge til.

Men det er ikke det eneste år, hvor dronningen er blevet nødsaget til at sejle forbi Helsingør, når hun har indledt sit årlige sommertogt.

Tilbage i 2016 var et voldsomt vejr nemlig også skyld i, at dronningen ikke kunne komme i land i Helsingør. Hun kom dog på et erstatningsbesøg i efteråret samme år, hvor vejret viste sig fra sin gode side.

Artiklen sidst ændret: 25. april 2019 12:14

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har Helsingør kommune brug for en Sociolance, der er en ambulance med en socialfaglig medarbejder og en paramediciner, der tager sig af socialt udsatte?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu