Fog takker af med en sidste sejr


Af Helsingør Dagblad

Det var Ian Marko Fogs sidste ligakamp som træner, efter seks år i klubben. Han har været vildt populær og var årets træner sidste år, så det er nærmest holdets største profil, som stopper. Foto: Torben Sørensen

Tre ud af fire sejre i nedrykningsspillet blev en realitet, da Nordsjælland Håndbold lørdag slog Lemvig 27-24 og sagde farvel til cheftræner Ian Marko Fog og flere af holdets profiler.

HÅNDBOLD: Lørdag havde Nordsjælland Håndbold sæsonens sidste kamp i ligaen, hvor man i Helsingør Hallen tog i mod Lemvig, der kæmpede om overlevelse.

Nordsjælland vandt kampen 27-24, hvilket på nuværende tidspunkt sender holdet på en førsteplads i nedrykningsspillet med syv point.

I sikkerhed langt væk fra nedrykningspladsen.

– Jeg er virkelig stolt af holdet. Selvom vi var sikret og mødte et hold, som kæmper om overlevelse, hiver vi endnu en sejr. Tre ud af fire mulige i nedrykningsspillet er meget godkendt, siger Cheftræner Ian Marko Fog.

Til sidste træning inden kampen blev både Aku Kreutzmann og Nicholas Christiansen ramt af skader, og det var derfor et noget amputeret mandskab, hvis skadesliste derudover tæller Johan Meklenborg og Jesper Dahl, der tog kampen op mod Lemvig.

– Det er vildt, at vi kan vinde sådan en kamp. Vi har været så pressede på ressourcer, men holdet trådte virkelig i karakter, siger Ian Marko Fog.

Speciel sæson

Helsingør Hallen lagde ramme til kampen, og cheftræneren sætter pris på opbakningen til lørdagens kamp og til sæsonens kampe som helhed.

– Der var ikke fuldstændig fyldt i hallen, men der var en rigtig god stemning, og det har der været hele sæsonen. Det er altid vigtigt for holdet, siger Ian Mark Fog.

Udover at være sæsonens sidste kamp i ligaen, var Lemvig-kampen samtidig den sidste med Ian Marko Fog i spidsen for holdet, hvis man modregner en enkelt pokalkamp mod Ajax København.

Han er glad for, at holdet også spiller i den bedste håndboldrække til næste år.

– Vi har haft en speciel sæson, men det har man altid her i Nordsjælland. Utrolig mange gange har vi mistet point i de sidste fem sekunder af kampene, og alligevel var vi ikke så langt fra slutspillet.

– Kigger man på 2019 isoleret set, har vi vundet rigtig mange flotte kampe, fortæller Ian Marko Fog.

Sjællands ære

Et af holdets fokusområder i slutspillet var ikke så overraskende, at man ikke ville rykke ned.

Det skyldes ikke mindst, at man gerne ville sikre, at Sjælland stadig havde en sidste håndbold-skanse.

– fire kampe på 10 dage er vildt hårdt. Der er lagt rigtig meget arbejdet og tid bag kulissen, hvor vi har satset alt, hvad vi kunne Vi startede forløbet med meget hård fysisk træning har derudover set mange videoer af de andre hold.

– Det er altså gjort i ønsket om, at vi stadig har et sjællandsk-hold i rækken til næste år, siger cheftræneren.

Der kommer dog til at være gang i svingdøren hos Nordsjælland i sommerferien, der udover cheftræneren også vinker farvel til flere af holdets allerstørste profiler.

Heriblandt Johan Meklenborg, som er kommet på årets hold og målmanden Mike Jensen.

– Det bliver selvfølgelig en svær opgave, men i Simon Dahl får man et stort trænertalent til at overtage efter mig, og så bibeholder man en stor del af stammen.

– Jeg kunne forestille mig, at bredden bliver lidt større til næste sæson, og det kommer helt sikkert til at gavne holdet, forklarer Ian Marko Fog.

En dejlig tid

Selv ser han tilbage på seks år med store op-og nedture, hvor det hele store højdepunkt var i 2017/2018-sæsonen.

– Det var kæmpe stort, at vi endte i slutspillet, havde to spillere på årets hold og blev årets trænerteam. Det var helt klart prikken over i’et. Vi har hele tiden arbejdet med små budgetter og fået så meget som muligt for pengene, siger cheftræneren.

Derudover husker han tilbage på én særlig kamp mod Tønder, hvor Nordsjælland blev Sorteper i nedrykningsduellen, og hvor han meget ikonisk rev sin trøje fuldstændig i stykker.

– At holdet kan rejse sig og rykke op igen oven på voldsomme Tønder-kamp er også et højdepunkt. Vi kommer flot tilbage og går tilmed i slutspillet. Det er jeg meget stolt over. Det har været en dejlig tid, siger Ian Marko Fog.

Forskellige muligheder

Nu mangler blot en enkelt pokalkamp, før Ian Marko Fog er fortid i Nordsjælland Håndbold.

Han ved endnu ikke, hvad fremtiden bringer, udover at håndbold kommer til at være omdrejningspunktet.

– Jeg har nogle forskellige jobmuligheder lige nu og her. Om det bliver som træner eller i forbindelse med TV, det kan jeg ikke sige endnu. Der har heldigvis været meget positiv interesse om mig, siger Ian Marko Fog.

Han bliver i Danmark for nu, men på længere sigt kunne han godt tænke sig at prøve kræfter med at træne i udlandet.

– Mine piger går i skole, og jeg har dem hver anden uge. Derfor skal jeg heller ikke søge et job i udlandet lige nu, men det er selvfølgelig en stor drøm for mig at træne i udlandet på et tidspunkt. Det mest oplagte vil være i Tyskland, hvor jeg selv har været aktiv i store dele af min spillerkarriere, siger Ian Marko Fog.

Artiklen sidst ændret: 29. april 2019 13:15

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018