Jonas Henriksen er klar på ny rolle – igen


Af Andreas Mayerhofer

Jonas Henriksen har set stærk ud i de seneste uger. ?(Foto: Claus Birch)

Forsvarsspilleren Jonas Henriksen har været blandt truppens bedste i dette forår. Nu kan han få en rolle lidt længere fremme på banen.

FODBOLD: FC Helsingørs spillere har været kastet rundt mellem forskellige trænere og systemer det meste af sæsonen. Ikke meget af det har virket, og her med en håndfuld kampe tilbage er der igen gang i et nyt projekt.

Tre-back-kæden har fået et medlem mere, og det betyder, at der skulle rokeres i Peter Fehers foretrukne linje med Jonas Henriksen, Andreas Holm og Pascal Gregor. Ud fra træningen kunne det godt se ud til, at Jonas Henriksen får en rolle på den defensive midtbane i noget som kan ligne en 4-1-4-1.

– Det har jeg det helt fint med. Jeg spiller der, hvor jeg får besked på at spille, og det er ikke helt uvant for mig at spille på midten. Man skal selvfølgelig lige på plads, men det skal jeg nok komme, siger Jonas Henriksen.

“Vi vinder søndag”

Han spillede ved siden af Daniel Jørgensen i Silkeborg, fordi Pascal Gregor og Andreas Holm var ude. De ser begge to ud til at være tilbage.

Kampen i Silkeborg fik et bittert udfald med et tosset selvmål få minutter før tid, der kostede FCH sejren, men Jonas Henriksen ser kampen som noget positivt her nogle dage senere.

– De øvrige resultater betød, at vi nu er nederst, og det er selvfølgelig ikke meningen, men vi spillede op med ligaens nummer et og fik point på deres bane. Det er stærkt. Det siger sig selv, at vi ikke kan blive ved med at spille uafgjort, og det gør vi heller ikke fra nu af. Vi vinder på søndag, siger Jonas Henriksen, der har fået et godt indtryk af den nye cheftræner Omid Namazi.

– Jeg er godt tilfreds med ham. Ligesom jeg var godt tilfreds med Peter Feher i øvrigt. Vi spiller lidt mere åbent nu, hvor vi trykker på modstanderne og forsøger at erobre bolden tidligt. Gerne på deres banehalvdel. Det er en anderledes måde at spille på, men det passer okay til vores hold, og det virkede ret godt forleden. På søndag giver det os sejren, lyder det optimistisk fra Jonas Henriksen, der roser den fysiske træner Casper Skovgaard for, at truppen har ramt formen netop som det hele skal afgøres.

Stort set alle truppens spillere er også klar kamp, hvor det nærmest kun er Carl Lange, der formentlig ikke er med i kampen på søndag.

– Truppen rammer en top i formkurven lige nu. Det er der ingen tvivl om. Vi har også givet den gas lige fra i vinter, og nu kan vi så forhåbentlig høste frugterne, siger Casper Skovgaard, der med systemskiftet skal være ekstra opmærksom på sine spillere de sidste uger af sæsonen.

– De er i god form, men der er også en del rokeringer, og når du skifter system og/eller omplacerer spillere, så ændres den fysiske belastning også, så det er altså ikke bare det taktiske, der skal på plads, forklarer Skovgaard, der kom til klubben i vinter, da FC Helsingør begyndte at træne om formiddagen.

Artiklen sidst ændret: 6. maj 2019 13:17

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018