FC Helsingør tæt på 2. division efter endnu et hjemmenederlag


Af Andreas Mayerhofer

FC Helsingør nærmer sig med stormskridt endnu en nedrykning. (Foto: Claus Birch)

Det ser efterhånden svært ud for FC Helsingør i bunden af 1. division. Efter endnu et nederlag – denne gang til Fremad Amager – er der nu fire point op til redning og fire kampe at gøre det i.

FCH – Fremad Amager 1-2 (0-1)

0-1 Markus Bay (34.)

0-2 Markus Bay (58.)

1-2 Anders Holst (69.)

Tilskuere: 894

FODBOLD, 1. DIVISION: Resultaterne søndag eftermiddag i 1. division isolerede FC Helsingør i bunden af landets næstbedste række. Helsingoranerne tabte til hjemme til Fremad Amager, mens Hvidovre slog Næstved. Der er fire point op til FC Roskilde på den rigtige side af stregen.

FC Helsingør brændte igen-igen straffespark på et kritisk tidspunkt. Denne gang var Pascal Gregor synderen.

Efter en chancefattig begyndelse var det FC Helsingør, der første gang kom tæt på – og det var meget tæt på. Fremad Amagers målmand Nicklas Dannevang gik helt galt af bolden, og inde foran kunne Mikkel Basse putte bolden i et tomt mål, men han kiksede på forunderlig vis, og sendte bolden forbi.

Så var det tættere på i den anden ende i sekvensen efter, da Thor Lange kom bagom FC Helsingørs forsvar, og han afsluttede på stolpen, og returbolden endte også med en afslutning, som blev reddet på målstregen.

Kampen blev mere levende her fra, og først fik Fremad Amager tæt på igen, inden Dannevang måtte hive en redning op på et Pascal Gregor-hovedstød efter hjørnespark.

I den midterste del af første halvleg havde FC Helsingør bolden mest, men det var hovedsageligt efter Jonas Henriksens vældig lange indkast, at der blev lagt pres på modstandernes mål, men de helt åbne chancer udeblev.

Flow ødelagt af mål

10 minutter før pausen gik det galt i den anden ende. Et frisparksindlæg blev ikke clearet og fra kanten af feltet hamrede Markus Bay bolden fladt i mål.

Scoringen ramte hjemmeholdets flow i spillet. Der var ikke længere idé i opspillet, og Osama Akharraz, der havde forvist Nicolas Mortensen og Douglas Ferreira til bænken fik ikke noget som helst ud af det i offensiven.

Fra anden halvlegs start var en mildt sagt fejlplaceret Mikkel Basse fjernet fra højre kant og byttet med Anders Holst, der blev lagt ind centralt.

Otte minutter inde i anden halvleg fik FC Helsingør så spillets største chance, da Fremad Amagers Koffi Atchou tog med hænder i feltet. Pascal Gregor blev sat til at sparke, men forsvarsspilleren tordnede bolden over – og forbi mål. Den fjerde afbrænder på FCH’s fem straffespark i sæsonen.

Brændt straffe igen

Få minutter senere fik Fremad Amager en gigantisk chance, men fra tre-fire meters afstand brændte gæsterne, da Mikkel Bruhn hev en livgivende fodparade frem. Pierre Larsen var tæt på, men Bruhn var igen på plads. På det efterfølgende hjørnespark kunne keeperen ikke gøre noget, da Markus Bay igen blev efterladt i opsamlingen, og så sendte han hjemmeholdet tættere på nedrykning med målet til 0-2.

Så var der flere tilskuere, som ikke gad mere den søndag eftermiddag.

Inskifter reducerede

De fik derfor ikke set Anders Holst give lidt tro tilbage midt i halvlegen. Et hjørnespark blev slået i bagrummet, hvor fra den blev sendt tilbage ind foran mål. Her dukkede indskifteren op og reducerede.

FC Helsingør forsøgte at lægge pres for at få udligningen, men spillet fungerede ikke, og chancerne udeblev. Derfor endte det med sæsonen syvende hjemmebanenederlag i 15 kampe.

FC Helsingør (4-5-1): Mikkel Bruhn – Lucas Haren (62. Douglas Ferreira), Pascal Gregor, Andreas Holm (77. Daniel Jørgensen), Frederik Bay – Mikkel Basse (46. Anders Holst), Jonas Henriksen, Christian Køhler, Patrick Olsen, Matheus Leiria – Osama Akharraz.

Advarsler: FCH: Pascal Gregor (34.), Christian Køhler (69.) FA: Koffi Atchou, Nicklas Dannevang (83.), Theo Chendri (95.)

Artiklen sidst ændret: 6. maj 2019 13:16

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018