“En løgnedetektor vil bevidne, at jeg tror på overlevelse”


Af Andreas Mayerhofer

Jonas Henriksen (med bolden) har endnu ikke afskrevet FC Helsingør i 1. division i sæsonen 2019-2020. ?(Foto: Lars Johannessen)

FC Helsingørs Jonas Henriksen har ikke droppet tanken om at fortsætte med FC Helsingør i 1. division efter sommerferien. Han lover tre point i aften mod HB Køge.

FODBOLD: FC Helsingør skal vinde udekampen mod HB Køge i aften, ellers er det ikke længere realistisk at tro på overlevelse i landets næstbedste fodboldrække. Det må være konklusionen, hvis der laves en analyse af tabellen i 1. division, og det er konklusionen, når man spørger spillerne i FC Helsingør.

– Vi skal vinde, og det gør vi også. Tre point i Køge åbner bundkampen op for os igen, det er jeg ret sikker på, og så må vi gøre vores i de sidste tre kampe til at hive de nødvendige point hjem. Jeg tror stadig fuldt og fast på, at vi overlever, men det skal jeg jo også gøre, ellers ville det være overstået, siger forsvarsspilleren Jonas Henriksen.

Hvad hvis jeg sætter en løgnedetektor på dig og beder dig svare på, om du tror på det?

– En løgnedetektor vil bevidne, at jeg tror på overlevelse. Vi ved, at vi har kvaliteterne til at slå alle de andre hold i 1. division. Det er bare ved at være tid til, at vi viser det kontinuerligt i kampene, konstaterer Jonas Henriksen.

En kedelig en

Han havde selv en meget kedelig rolle i den seneste kamp mod HB Køge, hvor han på Helsingør Stadion satte gæsterne i gang ved at spille en af deres ellers ufarlige angribere helt fri.

– Jeg har noget, jeg skal revanchere, for det var godt nok en kedelig en, jeg lavede sidst. Det var også en fejl, der har været meget symptomatisk for vores sæson, og det er der simpelthen ikke råd til flere af. Nu vasker vi tavlen ren, og så tager vi til Køge og vinder den kamp. Længere er den ikke, siger Jonas Henriksen.

Han bakkes op af holdkammeraten Anders Holst, der for første gang i foråret fik en hel halvlegs spilletid mod Fremad Amager i søndags, hvor han endte med at score FCH’s enlige mål.

Han er ved at være ovre sin ankelskade og kan være i spil til aftenens kamp på det spritnye Køge Stadion.

– Vi skal ud og spille friskt til, og så kan vi godt vinde over de der. Sidst forærede vi et mål, som betød, at de kunne stå endnu dybere, end de gjorde til at starte med, og det skal vi selvfølgelig undgå. Vi kommer til at være meget på bolden, og så skal vi sætte fart omkring deres bagkæde. De har nogle store drenge, der er gode til at rydde op, mens de er mindre gode til andre ting, og hurtige bolde rundt om fødderne er de ikke vilde med, siger Anders Holst.

Snakket meget

Han tror ligesom Henriksen fortsat på chancen for overlevelse.

– Det skal jeg selvfølgelig sige, men det er ikke urealistisk. Det kræver til gengæld, at vi formår at gå ud og spille frit, afslutter ordenligt på vores chancer, og at vi ikke giver gaver væk i vores eget felt. Lykkes det, så vinder vi, lyder det fra Anders Holst.

Cheftræner Omid Namazi står for anden gang i spidsen for FC Helsingør, og han har brugt de to træninger efter nedturen mod Fremad Amager til at tale meget med spillerne, og der er blevet tid til taktisk træning forud for den anden kamp på fire dage.

– Vi har snakket meget om, at vi skal være mere aggressive i vores pres, og vi skal ville først på boldene. Det var vi ikke gode nok til mod Fremad Amager, og det kostede. Overordnet set, så er der ikke så meget andet at sige, end at vi skal have et resultat med tilhørende tre point, og det skal vi ud og jagte, og spillerne skal tage ansvar i kampen. Meget længere er den ikke, siger Omid Namazi.

Han holder kortene om sin opstilling tæt til kroppen. Det er endnu uvist, om Andreas Holm spiller, efter han udgik med en skade mod Fremad Amager.

Kampen på Køge Stadion spilles i aften klokken 18.30, hvor der er fuldt program i 1. division.

Artiklen sidst ændret: 8. maj 2019 17:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018