FC Helsingør udnyttede ikke rivalers nederlag


Af Andreas Mayerhofer

FC Helsingør formåede for sjette kamp i træk ikke at vinde. Det blev 0-0 ude mod HB Køge i en særdeles dårlig fodboldkamp. (Foto: Claus Birch)

I en trist og chancefattig kamp spillede FC Helsingør 0-0 mod HB Køge, mens alle de andre bundhold tabte. Dermed er der tre point op til FC Roskilde på den rigtige side af nedrykningsstregen.

HB Køge – FC Helsingør 0-0

Tilskuere: 812

Udvisning: Jakob Johansson (94.)

FODBOLD, 1. DIVISION: FC Helsingør er fortsat på vej mod 2. division efter en skidt indsats i Køge, hvor Superliganedrykkerne ikke skabte noget som helst i 95 minutter. Der var ellers en gylden mulighed for at nærme sig nedrykningsstregen, da FC Roskilde, Hvidovre og Thisted alle tabte i midtugerunden. Der mangler tre runder af sæsonen.

Strid vind over kunstgræsset

HB Køges Martin Koch, den tidligere FC Helsingør-bomber, fik kampens første store chance, da han efter otte minutter kom alene igennem, men Mikkel Bruhn vandt duellen over sin tidligere holdkammerat med en flot fodparade.

Køge Stadion er fortsat mest at betegne som en byggeplads med en kunstgræsbane, og når det sættes sammen med en strid vind på tværs af banen, så giver det sine udfordringer. Dem havde FC Helsingør svært ved at håndterer, og langt de fleste bolde blev slået skævt at vind, når de blev sendt op i luften. Og det gjorde vældig mange bolde denne råkolde onsdag aften.

Foruden Kochs store chance i indledningen var der ikke noget som helst i første halvleg, der truede de to keepere. Et par adresseløse indlæg var det mest ophidsende, de frysende tilskuere fik med til pausepølsen.

Pauserokering

Cheftræner Omid Namazi brugte pausen til at tage Frederik Bay ud og lave systemet om til 3-5-2 med Matheus Leiria og Osama Akharraz på toppen.

Allerede efter tre minutter blev det til en god chance efter et frispark, Lucs Haren kunne ikke få bolden forbi Andreas Hansen i HB Køge-målet fra en spids vinkel.

Minuttet senere måtte FC Helsingør igen rokere, da Lucas Haren blev skadet, og så kom Nicolas Mortensen ind som spydspids.

I så vigtig en kamp kunne det forventes, at helsingoranerne smed noget energi ind i presset og duellerne, men det var meget sjældent, at det kom til udtryk.

De dårlige driblinger, de dårlige spilninger og generelt dårlige beslutninger stod i kø, lige så snart FC Helsingør kom over midterlinjen.

Kampens største chance indtraf et kvarter før tid, da HB Køge kom rundt om FCH’s venstreside, og inde foran mål skulle Martin Koch blot prikke bolden i mål, men angriberen ramte bolden helt skævt, så den i stedet trillede ud mod sidelinjen.

Det virkede aldrig som om, at FC Helsingør satsede “butikken” for at hente en sejr i den vitale kamp, og stille og roligt tikkede uret mod en nulløsning i en særdeles trist kamp syd for København.

FC Helsingør møder Næstved på hjemmebane søndag eftermiddag.

FC Helsingør (4-5-1): Mikkel Bruhn – Lucas Haren (53. Nicolas Mortensen), Pascal Gregor, Jonas Henriksen, Frederik Bay (46. Daniel Jørgensen) – Anders Holst, Collen Warner, Christan Køhler, Patrick Olsen, Matheus Leiria – Osama Akharraz (74. Mikkel Basse).

Advarsler: HBK: Liam Jordan (26.), Martin Koch (56.), Ricki Olsen (74.), Jakob Johansson (94. og 94.). FCH: Pascal Gregor (61.)

Artiklen sidst ændret: 9. maj 2019 10:49

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018