Af Victor Kuhlman

Elever fra 8 klasse: ”Det giver stof til eftertanke”

Torsdag dannede værftshallerne rammer om trafik8, hvor trafiksikkerhed er i fokus.

HELSINGØR: – Det er meget mere spændende at være til sådan et arrangement som det her, end at høre om trafiksikkerhed i klasseværelset, siger 14-årige Silje Scherffenberg Fich fra Tibberupskolen –Espergærde Skole.

Sammen med sin klassekammerat Emma Frederikke Thrane Rouse og hundredevis af andre elever fra Helsingør Kommune og Fredensborg Kommune deltog de onsdag i trafik 8, der er de to kommuners fælles trafikdag.

Dagen startede med et fiktivt trafikuheld, hvor en knallertkørende dukke blev ramt af en beruset bilist. Både politi og ambulancereddere dukkede op, men dukkens liv stod ikke til at redde. Øvelsen gav eleverne et indblik i, hvor galt det kan gå, hvis man ikke er opmærksom i trafikken.

– Det var helt vildt spændende at se, hvordan en ulykke udspiller sig. Det giver virkelig stof til eftertanke, forklarer Emma Frederikke Thrane Rouse.

Rørende fortælling

Hallerne omkring kulturværftet var efterfølgende omdannet til et rent karneval, hvor eleverne kunne afprøve deres evner i førstehjælp, prøvekøre knallerter, møde politi og brandvæsen i øjenhøjde og deltage i forskellige konkurrence, mens en lokal DJ fyldte salen med bastung musik.

For pigerne var den største oplevelse dog, da en kvinde, der er blevet lam i benene efter en trafikulykke, gik på scenen og fortalte om sit liv.

– Det var meget rørende at høre hendes historie, og det sætter tankerne i gang. Det virker meget stærkt, når man rent faktisk hører fra en, hvor det virkelig er gået galt, siger Silje Scherffenberg Fich.

God mulighed for alle

En af de mange, som var på arbejde under trafik8, var områdebetjent i Helsingør Lotte Hammerich.

Hun stod i en bod sammen med tre andre betjente, hvor eleverne kunne prøve politiudstyr, sidde i politibilerne og sætte deres egen musik på samt tale med betjente om alting og ingenting.

– Denne her dag fungerer rigtig godt for os alle sammen. Det er en god mulighed for os i politiet til at møde de unge mennesker andre steder end på gaden. For dem er det en god mulighed til at få svar på alle de spørgsmål, de måtte have, forklarede Lotte Hammerich.

Artiklen sidst ændret: 9. maj 2019 14:41

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Er det rimeligt at tilbyde beboerne i Nøjsomhed/Sydvej op til 40.000 kroner for at acceptere opsigelser af deres lejemål?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu