Af Jesper Munch Nielsen

Debat: Har du talt med din nabo i dag?

Ensomhed

DEBAT: Et slogan lyder “Har du talt med dit barn i dag”. Måske bør der også være et, der lyder “Har du talt med dit ældre familiemedlem i dag”?

24 procent over 16 år svarede i den seneste sundhedsprofil, at de har svage relationer og ofte var uønsket alene. 7 procent svarede, de var ensomme. Risikoen for at føle sig ensom er større, hvis man er over 80.

Mange ældre vil modsat “længst muligt i eget hjem”-tesen på plejehjem fordi, de er ensomme. Men man kan også føle sig ensom blandt andre, man ikke kan kommunikere med. Plejehjem er ikke længere alderdomshjem. Plejehjem er i dag forbeholdt de aller svageste borgere, som ikke kan klare sig i eget hjem alene.

Artiklen sidst ændret: 9. maj 2019 13:32

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har du spillet padel-tennis?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu