Af Tine Zedeler

Gymnasieelever gik folketingskandidater på klingen

Nordkysten Dyrehospital – artikelbanner

Også Stram Kurs senest opstillede folketingskandidat deltog i debatten.

ESPERGÆRDE: Elever på Espergærde Gymnasium og HF har her til formiddag haft besøg af lokalt opstillede folketingskandidater. 12 ud af de 13 opstillede partier var repræsenteret i debatten, heriblandt partiet Stram Kurs’ seneste folketingskandidat Iben Thranholm, som netop har meldt sig på banen og stiller op til det kommende folketingsvalg.

Det er samfundsfagslærerne, der har arrangeret valgmødet, som er for alle de elever, der har undervisning i samfundsfag, fortæller gymnasiets rektor.

– Det eneste parti der ikke har stillet med en folketingskandidat er Klaus Riskær Pedersen. Han har pænt meldt tilbage og sagt nej tak til at deltage, siger rektor Henrik Boberg Bæch, Espergærde Gymnasium og HF.

Han fortæller, at debatten er foregået helt efter bogen.

– Eleverne har på forhånd udarbejdet nogle emner, som de gerne vil have politikerne til at forholde sig til, og det har de gjort, oplyser Henrik Boberg Bæch.

Besøget af Stram Kurs nyopstillede folketingskandidat Iben Thranholm fik straks nogle af de politiske deltagere i debatten til at tweete, heriblandt Kristian Hegaard fra De Radikale, som skriver at: ” Iben Thranholm sidder til debat på Espergærde Gymnasium fra Stram Kurs og tager afstand fra dele af Rasmus Paludans udmeldinger. Dejligt”.

Ifølge Henrik Boberg Bæch har der ikke været nogle særlige overvejelser omkring at invitere Stram Kurs til debatmødet.

-Vi har inviteret alle opstillingsberettigede partier. Vi kan og skal ikke være ekskluderende. Jeg var lige kort forbi, og mens jeg var der, blev der ikke sagt noget kontroversielt. Der var en sober og lødig tone, siger Henrik Boberg Bæch.

Debattør og journalist Iben Thranholm har en baggrund som teolog og har tidligere gjort sig bemærket med kontroversielle synspunkter, hvor hun har ytret sig kritisk om homoseksualitet og rost Ruslands præsident Putin for at værne om kristendommen ifølge Altinget.

Også Stram Kurs’ Rasmus Paludan kiggede kort forbi gymnasiet for at følge debatten, lige da den gik igang. Forud for debatten skrev han på Twitter: “Fredag 10.5.2019 kl. 08.30 præsenterer jeg vores nye og i samfundsdebatten berømte kandidat på Espergærde Gymnasium. Kandidaten deltager i debat kl. 09.30. Selv skal jeg desværre vidne på Frederiksberg kl. 09.50 mod tyrkeren, der truede med at dræbe mig”.

Artiklen sidst ændret: 10. maj 2019 12:50

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Borgerkroen 379696, 1754488 10-15.000 win juni 19/20

Job i Nordsjælland

Tibberup Høkeren maj 19/20 10-15.000 win  1752369
Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753436, alt bestilt 2x
Entreprenørfirmaet TS 381440 april 19/20 10-15.000 win win 1751735
e-mægler 397432 40.000 win. Skift til Wilstrup 20/12. Skift 22/3
Nordkystens Dyrehospital – top, mid, bundbanner

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu